به گزارش خبرنگار اقتصادی بانگ خبر، آیین امضای قرارداد همکاری شرکت آب و فاضلاب شهر مشهد و شرکت دانش بنیان و فناور پایا توس آب رادین در خصوص خدمات مشاوره برگزاری جلسات و کارگاه های آموزشی با موضوع اصلاح الگوی مصرف آب، معرفی تجهیزات کاهنده مصرف و بازچرخانی آب خاکستری در حاشیه بیستمین نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، حسین اسماعیلیان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به ویژگی های جمعیتی این کلانشهر، اظهار کرد: شهر مشهد بیش از ۳.۵ میلیون جمعیت ساکن دارد و سالانه پذیرای بیش از ۳۰ میلیون زائر است. لذا شیوه مدیریت آب در این کلانشهر با شهرهای دیگر کشور تفاوت دارد.
وی با ارایه تصویری از وضعیت بحرانی دشت های مشهد و واقع شدن این کلانشهر در اقلیم خشک و نیمه خشک، گفت: شهر مشهد در ۴ سال گذشته شرایط خشکسالی پشت سر هم را تجربه کرده است. با توجه به اینکه ۵۰ درصد آب مشهد از منابع سطحی و ۵۰ درصد دیگر از منابع زیرزمینی تامین می شود، خشکسالی های پیاپی ذخایر آب سدها را به شدت کاهش داده است.
اسماعیلیان، بالفعل کردن همه ظرفیت های بالقوه تامین آب و اصلاح مدیریت مصرف را ۲ راهکار وزارت نیرو برای مقابله با خشکسالی ها برشمرد و تصریح کرد: در راستای اصلاح مدیریت مصرف آب، در قالب تعریف طرح “مشهد شهر حساس به آب”، برنامه های اجتماعی و فرهنگی برای کاهش ۲۰ درصدی سرانه مصرف آب در این کلانشهر به اجرا درآمد و در سومین سال اجرای این طرح، شاهد توفیقات بزرگی بودیم.
وی، امضای قرارداد همکاری با شرکت دانش بنیان و فناور پایا توس آب رادین را برای فرهنگسازی مصرف بهینه آب در بین دانش آموزان و خانواده ها عنوان کرد و گفت: این شرکت با طراحی سامانه آموزشی “سونرژی” هزاران ساعت برنامه آموزشی برای معلمان و دانش آموزان فراهم کرده است که در سال اول ۱۰۰۰ معلم و ۱۰۰۰۰ دانش آموز، در سال دوم ۶۰۰۰ معلم و ۴۰۰۰۰ دانش آموز و امسال نیز ۱۰۰۰۰ معلم و ۱۳۰۰۰۰ دانش آموز را تحت پوشش قرار داده است.
در ادامه این مراسم، میرمهدی سلیمانی مدیرعامل شرکت پایا توس آب رادین با اشاره به استقبال خوب معلمان و دانش آموزان از سامانه آموزشی سونرژی، از برنامه وزارت نیرو برای حمایت از گسترش فعالیت این سامانه خبر داد و اظهار امیدواری کرد که این طرح به فرهنگسازی مدیریت مصرف آب در کشور کمک شایانی کند.
در بخش دیگری از این مراسم، غلامحسین مقیمی مدیرکل روابط عمومی وزارت نیرو با تشریح وضعیت منابع آبی کشور بهویژه در کلانشهرهایی مانند مشهد اظهار کرد: خوشبختانه امروز میتوانیم با ابزارهای فرهنگی مشکلات مربوط به آب را حل کنیم.
وی افزود: در کشور میزان بارش و ورودی آب مشخص است و میزان مصرف نیز معین است، اما منابع آب محدودیت دارد و باید از ابزارهای فرهنگی در زمینه مدیریت آب استفاده کرد.
مقیمی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب کشور به عنوان متولی تامین آب شرب و بهداشت شهروندان باید تلاش کند آموزش مدیریت مصرف آب در کل کشور اجرا شود تا تغییر رفتار در مصرفکنندگان به وجود بیاید.
وی افزود: مصرف کننده باید بداند چگونه مصرف را کاهش دهد و این وظیفه ما است که راهکارهای لازم را ارائه دهیم.
انتهای پیام