• امروز : پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 24 - شوال - 1445
  • برابر با : Thursday - 2 May - 2024
4
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

شورای عالی انقلاب فرهنگی سند مصوب زیادی ندارد

  • کد خبر : 4938
  • 25 بهمن 1401 - 21:07
شورای عالی انقلاب فرهنگی سند مصوب زیادی ندارد
 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که در جلسه هم اندیشی بازآرایی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی شرکت داشت در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر زیاده روی این شورا در نگارش اسناد مختلف گفت: ما در مقایسه با کشور ژاپن و روسیه که ۱۲۰ سند نوشته‌اند کم کاری هم داشته‌ایم زیرا طی این سالها فقط ۱۰ سند نوشته‌ایم و متاسفانه مشکل اصلی در اجرای این اسناد بوده است.

بانگ خبر،  شورای عالی انقلاب فرهنگی نخستین جلسه خود را با عنوان هم اندیشی بازآرایی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عصر روز سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ باجمعی از نخبگان و فعالان فرهنگی مردمی درمجموعه شهدای هفتم تیر سرچشمه  با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه برگزار کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:بیانیه گام دوم انقلاب همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن سال ۱۳۹۷ توسط رهبر معظم انقلاب در هفت محور شامل حوزه علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و روابط خارجی صادر شد و رهبر معظم انقلاب در آن ضمن تبیین دستاوردهای شگرف چهار دهه‌ گذشته انقلاب اسلامی، توصیه‌هایی اساسی به‌ منظور «جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ» به مردم به خصوص جوانان ارائه کردند.

خسروپناه در این نشست که با انتقادات و راهکارهایی برای اداره شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره جدید مدیریتی همراه بود، با تاکید بر اینکه ظرفیت های کشور برای رشد و بالندگی فرهنگی کم نیست، اظهار کرد: در کنار این ضعف ها، نقیصه ها و نداشته هایی که در این نشست به آنها اشاره شد، فقط می خواهم به برخی از این ظرفیت های ایجابی اشاره کنم که بدانیم کی هستیم و چه داریم.

نتوانسته ایم از ظرفیت های عظیم معرفتی و فرهنگی خود استفاده کنیم
وی با اشاره  به وجود برخی ظرفیت های مفاهیم موجود در متون اسلامی همچون مفهوم حکمت افزود،: اگر اینها را برای جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی بازخوانی و بازفهمی کنیم،  دستاوردهای بسیار خوبی خواهد داشت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: زیرا مفهوم حکمت، ولایت و حکمرانی مردمی و یا مفهوم سلامت که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت، خود دارای دستاوردهایی برای سلامت اجتماعی هستند، به عنوان مثال در مفهوم سلامت و اینکه اسم دین ما اسلام و نام خدای سبحان سلام است و در اسلام بر عقل سلیم و قلب سلیم تاکید شده و اگر در کل، شبکه مفهومی سلامت را بکار گیریم، خواهیم دید که چه دستاوردهایی در سلامت اجتماعی می تواند برای ما به ارمغان داشته باشد.

خسروپناه افزود: به عنوان مثال خود مفهوم ولایت یعنی مردم همراه با ولی است و در واقع نه تنها ولی در راس نیست و حکمرانی هرمی نیست، بلکه ولی محور است، از این رو اگر مفهوم ولایت را دقیق موشکافی کنیم مشاهده خواهیم کرد که یک حکمرانی ولایی مردمی است، از ین رو اینها ظرفیت های مفهومی در متون اسلامی است.

وی با اشاره به وجود ظرفیت های زیاد در علوم انسانی جدا از میراث گذشته در حکمت و عرفان اسلامی و کلام اسلامی و معارف تفصیلی و حدیثی که خود دارای ظرفیت های بزرگی است، افزود: واقعا این ظرفیت ها طوری است که همین حالا در جهان غرب پشت سر هم بر پایه آن آثاری منتشر می کنند. یا ظرفیت های جدید موجود در نظریه های جدید علوم انسانی و اسلامی همچون نظریه های اسلامی هویت، رشد، شخصیت و دانشمندان معاصر که در حال حاضر در قید حیات هستند و اقدامات ارزنده ای انجام داده اند و ما از آنها استفاده نکرده ایم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه عقبه و ظرفیت های معرفتی و فرهنگی ما کم نیست و از همین مقدار نیز استفاده نکرده ایم، به شعار و بحث زن، زندگی و آزادی که اکنون مطرح می شود اشاره کرد و گفت: این درحالیست که ظرفیت های فرهنگی ارزنده ای در شاهنامه فردوسی، بوستان و گلستان سعدی یا در آثار همه عرفا و ادبا ما از جمله داستان بیژن و منیژه و آثار جلال الدین رومی وجود دارد، که بیانگر هویت زن ایرانی، هویت عمیق عفاف و انسانیت و خانواده است.

مردم می توانند در تمام ساحت های حکمرانی نقش داشته باشند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید براینکه، نگاه من این نیست که ظرفیت مردم تنها در تصدی گری است، تاکید کرد: از هنگامی که با جبهه مردمی در حوزه فرهنگ و مسائل اجتماعی ارتباط و توفیق خدمت در هیئت اندیشه ورزی داشته ام، باور دارم که مردم در تمام ساحت های حکمرانی از جمله سیاست گذاری، تنظیم گیری، مقررات گذاری، گفتمان سازی و ساختاری سازی و تولید فناوری های نرم اجتماعی می توانند نقش داشته باشند.

خسروپناه تاکید کرد: اکنون جبهه مردمی کشور متشکل از مردمی تحصیلکرده و فکور است و در ذات این مردم علم و فرهنگ و فکر و اندیشه نهفته است و این ظرفیت عظیمی است که بخشی از آن امروز در قالب حلقه های میانی در این نشست جمع شده اند.

وی افزود: در این ۱۰ سال اخیر سفرهای متعدد استانی و همواره با مردم جلسه داشته ام و از ظرفیت های عظیم مردمی شناخت کامل دارم.

شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سالهای گذشته فقط ۱۰ سند نوشته است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اذعان به اینکه طی سالهای گذشته مصوبات بسیار خوبی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده، اظهار کرد: نمی دانم جمع حاضر چه میزان با این مصوبات آشنایی دارند زیرا در نشست امروز مقداری بدبینانه نسبت به اسناد نوشته شده شورا سخن گفته شد.

خسروپناه افزود: البته یک سری نقدها و نقص ها در استمرار اسناد مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد، اما مگر می شود حکمرانی فرهنگی بدون سند باشد.

وی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سالهای گذشته در جمع و در بخش های مختلف فقط ۱۰ سند نوشته، گفت: این درحالیست که برخی کشورها همچون ژاپن یا روسیه ۱۲۰ سند نوشته اند، اما آنها سند بسنده نبوده اند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این کشورها سند پس از تصویب به بدنه و ساختار دستگاه ها رفته و اجرا شده است. از این رو نه تنها زیاد بلکه کم هم نوشته ایم و نباید گرفتار این خطا شویم که این همه سند نوشته ایم.

اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی باید عملیاتی شوند
وی همچنین با تاکید بر اینکه، سند بسنده گی غلط است، افزود: زیرا سند در ادامه نیازمند گفتمان سازی، پشتیبانی، برنامه ریزی، اجرا، نظارت و حسابرسی فرهنگی و نظارت بازخوردی است.

خسروپناه تاکید کرد: به طور حتم بسیاری از مباحث فرهنگی از جمله الگوی سوم زن و مشارکت مردم در ساحت های مختلف حکمرانی نیازمند تصویب سند است. در سند نیز جهت دهی، تقسیم کار، برنامه ریزی و نظارت لازم است و دستگاه های حاکمیتی مکلف هستند تشکل های مردمی را در فرآیند حکمرانی بکار گیرند.

وی گفت: با سخنرانی و منبر رفتن که کار پیش نمی رود و اینکه از مردم و نخبگان استفاده شود نیازمند سند است، اینکه در کجا و در چه فرآیندی استفاده کنیم.

خسروپناه همچنین با تاکید بر اینکه صنایع فرهنگی در کشور نیز نیازمند سند است، افزود: البته آنهم یک سند عملیاتی، زیرا در سیاست عملیاتی تکلیف جمعیت، وضعیت سقط جنین، طلاق، تک فرزندی مشخص می شود، بعد هم باید برای اجرا به بدنه دستگاه های مرتبط از جمله وزارت بهداشت و آموزش و پرورش رفته و خود را نشان دهد.

لیلا الیاسی

 

لینک کوتاه : https://bangekhabar.ir/?p=4938

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
_دانش آموز آموزش و پرورش اجتماعی اقتصاد ایران بارش باران بانک ملی بانگ خبر برچسب‌ها: آموزش و پرورش برچسب‌ها: دادگاه منافقین برچسب‌ها: دادگاه منافقین داعشی‌های دهه ۶۰ ایران برچسب‌ها: سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران تهران دستگاه آمبولانس بیمارستان گاندی آتش سوزی بیمارستان گاندی سید جلال ملکی آتش‌سوزی آتش‌نشانی برچسب‌ها: شهرداري تهران برچسب‌ها: مواد مخدر برچسب‌ها: هواشناسی برچسب‌ها: وزارت آموزش وپرورش تعطیلی مدارس تهران انتخابات ۱۴۰۲ برچسب‌ها: کالابرگ الکترونیک هدفمندي يارانه‌ها بودجه تعرفه پزشكي تهران خبر دانشگاه دخانيات درمان درمان رایگان کودکان رهبر رگبار و رعد و برق سازمان هواشناسی سلامت سیاسی شهرداري تهران شوراي شهر تهران فرهنگ مجلس مذهبی هشدار هواشناسی هواشناسی ورزش وزارت بهداشت پست بانک پليس پليس راه پليس راهور پلیس راهور فراجا پیام تبریک، مدیرعامل، صندوق قرض الحسنه شاهد، روز خبرنگار، بانگ خبر
ارشاد