بانگ خبر، از آنجا که سرمایه یک کارمند یا یک کاسب جز برای خرید خانه کفاف نمی دهد؛ اینگونه افراد روش جدیدی ابداع کرده اند تا بر گرانی مسکن غلبه کنند.
این روش عبارت است از خرید مشارکتی آپارتمان؛
یعنی دویا سه ویا بیشتر خانواده ها با هم شریک شده وبراساس سرمایه خود اقدام به خرید آپارتمان های شصت تا هشتاد ونود متری می کنند.
این خانواده ها که اغلب نوخانمان ویا دارای یک تا سه فرزند هستند، گروهی خانه خریده و در کنار یکدیگر زندگی می کنند.
و این برای افراد دارای باورهای مذهبی معمولا دو خواهر یا برادر خانه ای می خرند واغلب در موردهزینه های جاری بطور مشارکتی عمل می کنند.
البته موضوع به همین سهولت که عرض کردم نخواهد بود؛ بلکه اختلاف سلایق در سبک زندگی گاه موجب بروز اختلافات عمیق خانواده ها و در نهایت به جدایی منجر می شود.
در اینگونه زندگی های گروهی که مناسب زمان حال نیست چرا که زندگی از سبک سنتی خارج شده و خانواده ها در محل خصوصی تر باید زندگی کنند، اینجاست که وقتی مشکلات رفتاری بین فرزندان روی می دهد واحتمال تداوم کشمکش ها به والدین نیز سرایت کند.
گرانی مسکن در تهران، مخصوصا برای افراد کم در آمد، باعث بروز ابداعات عجیب وغریب شده وبا وجود این مشکلات ونابسامانی درقیمت مسکن پس این نیز بدترخواهد شد.
در مورد بعضی از موانع ومسایل مثل دعوت مهمان و مخصوصا موضوع محرم ونامحرم گاه تنش های عصبی وروحی موجب بروز وتعمیق اختلافات گشته وکاررا تا تقابل لفظی و درگیری فیزیکی نیزمی رساند.
آپارتمان ۷۰متری یا کمتر فضایی محدود برای سه یا چهار خانواده است و این باعث بروزمشکلات اساسی تر مانند استفاده از اتاق های خصوصی برای خانواده ها و بحث استراحت است.
مشکل دیگر این گونه زندگی ها تماشای تلویزیون وبرنامه های مورد علاقه هرنفر با توجه به سن وسال و ذایقه هنری یکی از اصلی ترین مبادی تولید تضاد واختلافات است.
مساعدت های مالی به اقشار کم درآمد در مورد مسکن می تواند منشا حل وفصل بسیاری از مشکلات باشند.
در مورد روابط خارج از چارچوب های اخلاقی وشرعی و قانونی هرکس براساس تجارب و دیدگاه های شخصی می تواند در این محورها حوادث تلخ وآزار دهنده را در ذهن خود مجسم کند.
دخالت های همخانه ها در روابط والدین وفرزندان وبالعکس منشا دیگری در بروز اختلافات اساسی بین بزرگتر ها است.
و همچنین ویرانی حریم خصوصی وتجاوز به مرزهای اخلاقی یکدیگر یکی دیگر از مبانی بروز اختلافات اساسی خواهد بود.
امیدواریم همکاران جامعهشناس و روانشناس ضمن تجزیه وتحلیل موانع و رویداد های ناخوشایند در این مسیر لازم است راهنمایی های ضروری را به اقشار هدف انتقال داده وتا دامنه این آسیب ها بیشتر از این گسترش نیافته قدم به میدان راهنمایی واصلاح بگذارند.
دکترمجید ابهری، آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری
تنظیم از: لیلا الیاسی