بانگ خبر، خروج کامتینا از کمای ۱۰ ساله
به گزارش روابط عمومی بیمه ملت به نقل از دنیای بیمه، خروج ابرپروژه کامتینای بیمه ملت پس از چندسال بلاتکلیفی یکی از دستاوردهای این شرکت در دوره مدیریت علیرضا یزداندوست به شمار میرود چرا که این خطر وجود داشت که سازمان منطقه آزاد کیش در یک اقدام از بیمه ملت سلب اختیار کند و زمین را در اختیار دیگر سرمایهگذاران قرار دهد تا اینکه هیات مدیره بیمه ملت تصمیم گرفت مانع از دست رفتن این فرصت کمنظیر سرمایهگذاری شود.
سال ۱۳۸۹ بود که بیمه ملت یک زمین از سازمان منطقه آزاد کیش خریداری و حدود ۱۰۳ میلیارد تومان تا سال ۱۳۹۴ هزینه کرد تا برای سهامداراناش ارزشآفرینی و سودسازی کند اما با گذشت سالها اقدامی جدی صورت نگرفت تا اینکه بهمن سال گذشته بود که یزداندوست از یک خبر مهم پرده برداشت. خبر این بود که پروانه ساختمانی کامتینا در ۳ بهمن ۱۴۰۲ صادر شد. ۲ هفته بعد از صدور این مجوز مدیرعامل بیمه ملت اعلام کرد: پس از گذشت حدود یک دهه تکلیف زمین کیش شرکت مشخص شد و پروانه ساختمانی مجموعه تجاری، اقامتی و تفریحی اوایل بهمن ماه اخذ و عملیات اجرایی احداث این مجموعه عظیم و ارزشمند بیمه ملت آغاز خواهد شد.
سرانجام هفته گذشته و همزمان با نمایشگاه بانک، بیمه و بورس در جزیره کیش با حضور حجت عبدالمالکی، دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور و علی استاد هاشمی، رئیس کل بیمه مرکزی و مدیران عامل شرکتهای بیمه کشور، سرانجام عملیات اجرایی مجتمع تجاری، اداری و تفریحی کامتیا شروع شد تا از آن به عنوان یک نمونه سرمایهگذاری موفق در منطقه آزاد تجاری کیش یاد شود.
نکته قابل تامل اینکه عبدالملکی مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور در مراسم کلنگزنی ابرپروژه کامتینای بیمه ملت به دیگر شرکتهای بیمه هم پیشنهاد کرد تا برای سرمایهگذاری به سراغ پروژههای مشابه دیگر در مناطق آزاد ایران بروند. او با ابزار خرسندی از اقدام بیمه ملت در راهاندازی پروژه یادشده، اظهار کرد: این پروژه میتواند نمونه موفق برای سرمایهگذاری در جزیره کیش باشد و بناست کار اجرایی این پروژه به سرعت پیش رفته و در مدت زمان مقرر به بهرهبرداری برسد.
حضور یکی از مقامات عالیرتبه اقتصادی کشور و رئیس کل بیمه مرکزی و همچنین مدیران عامل شرکتهای بیمه کشور در مراسم آغاز عملیات اجرایی کامتینا، میتواند مهر تاییدی بر انتخاب بیمه ملت در حوزه سرمایهگذاری پربازده قلمداد شود و الگویی برای سرمایهگذاری دیگر بیمهگران باشد، چه اینکه به گفته دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی کشور، در حال حاضر ۸۵۰ پروژه در مناطق آزاد وجود دارد که تا مرحله صدور مجوز پیش رفته و از شرکتهای بیمه دعوت میشود تامین مالی بخشی از این پروژهها را بر عهده بگیرند.
بیمه ملت؛ سرمایه ملی و کامتینا ثروت ملی
ثروتآفرینی یکی از ماموریتهای شرکتهای بیمه است چه اینکه سود پایدار و مستمری از حیث عملیات بیمهگری نمیتوان متصور بود و از این سو، حضور بیمهگران در پروژههای سرمایهگذاری با افق روشن و بلندمدت یکی از ضرورتهای همیشگی است و از این جهت به نظر میرسد بیمه ملت به عنوان یک سرمایه ملی در صدد است تا کامتینای جزیره کیش را به یک ثروت ملی و البته منبع سودساز پایدار برای سهامداران خود تبدیل کند. پروژهای که نه فقط تضمینکننده روند سودسازی نماد ملت خواهد بود بلکه باعث رونق گردشگری، ایجاد اشتغال و تقویت پایههای اقتصاد ایران در جزیره کیش خواهد شد.
پایان انتظار ۱۰ ساله و امید به آینده
سهامداران بیمه ملت یک دهه چشم انتظار به ثمر نشستن پروژه سرمایهگذاری کامتینا بودند و مدیرعامل این شرکت میگوید: زمینی که حالا کار اجرایی پروژه کامتینا در آن آغاز شده، از سال ۱۳۸۹ تا ۱۴۰۱ عملا بدون اقدامی موثر باقی مانده بود، اما از شهریور سال گذشته و با تغییر تیم مدیریت بیمه ملت و در سایهی همدلی موجود در هیات مدیره شرکت، موفق شدیم هم فرایند اخذ پروانه را طی کنیم و هم فرایند خاکبرداری و تسطیح زمین را در مدت زمان کوتاه به انجام رساندیم و حالا بتنریزی نیز آغاز شده و تا کمتر از ۴ هفته آینده بتنریزی پی فونداسیون هم به پایان خواهد رسید.
یزداندوست سرمایهگذاری بیمه ملت در این ابرپروژه را یک نقطه عطف در تاریخ شرکت میداند و تاکید میکند: این سرمایهگذاری باعث تقویت بنیه مالی بیمه ملت خواهد شد و با خلق ثروت برای سهامداران، روی نماد ملت هم اثر مثبت خواهد داشت.
کامتینا؛ ۴ سال بدون توقف
بنا نهادن یک ابرپروژه گردشگری و تجاری در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع، البته بدون چالش نخواهد بود به ویژه اینکه قرار است ۷۶ هزار متر مربع ساختمان در ۳ بخش تجاری، اداری و تفریحی برپا شود، آنهم در ۴ سال و به همین سبب توقف دیگر جایز نیست.
یزداندوست توضیح میدهد که پروژه کامتینا، شامل ۱.۵ طبقه تجاری و ۸ طبقه اداری است و فضای اقامتی، تفریحی و گردشگری پروژه هم در ۴ طبقه بنا میشود که در ۴ سال آینده به بهره برداری کامل خواهد رسید و گامی بزرگ برای ایجاد اشتغال و رونق گردشگری در کیش برداشته میشود.
مولدسازی داراییها به سبک بیمه ملت
به گزارش دنیای بیمه، شرکت بیمه ملت از زمان حضور علیرضا یزداندوست و اعضای هیات مدیره فعلی با متمرکز شدن بر اصلاحات بنیادین مبتنی بر یک نقشه راه تلاش کردهاند از حاشیهها فاصله بگیرند و روی مزیتها و فرصتها متمرکز شوند. شرکتی با سرمایه ثبت شده ۳۰ هزار و ۶۵۷ میلیارد و ۲۱۳ میلیون ریال و البته بالاترین سطح توانگری مالی، حالا خود را آماده یک پرش میکند و ۴ سال دیگر نتیجه یکی از مهمترین تحولات در حوزه سرمایهگذاری شرکت نمایان خواهد شد.
سرمایهگذاری در کامتینا را میتوان یک الگوی موفق و سبک جدید از مولدسازی داراییها در صنعت بیمه قلمداد کرد و باید دید دیگر شرکتهای بیمه برای استفاده بهینه از داراییهای راکد خود چه برنامهای ارائه خواهند کرد و آیا میتوانند پایههای سودسازی و ثروتآفرینی خود را تقویت کنند؟