بانگ خبر، به گزارش مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این نشست با حضور «محمد چکشیان» معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، «هادی بهداد» مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی، نمایندگان سازمانها و دستگاههای مرتبط، اساتید دانشگاه و گروهای مردم نهاد مرتبط برگزار شد.
چکشیان با اشاره به پژوهش «طراحی فرایند و شناسایی کودکان کار شاغل در کارگاههای غیر رسمی»که نتایج آن در این نشست مطرح شد گفت: این پژوهش جز معدود پژوهش هایی است که هم جنبههای علمی آن و هم جنبههای کاربردی آن رعایت شده است و به نوعی ابعاد مسئله و ظرفیتهای موجود در حل آن دیده شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از برخی طرحهای کلان بدون پشتوانه علمی، بر لزوم داشتن رویکردی جامع و مبتنی بر واقعیت در حل این مشکل تأکید کرد.
وی با تاکید بر اینکه هر طرحی برای اجرا شدن نیاز به پشتوانه علمی-نظری و همچنین کاربردی دارد افزود: برخی طرحها به لحاظ مفهومی، غنی هستند اما به لحاظ کاربری، درکی از میدان ندارند.
بهداد: توجه بیشتر به کودکان شاغل در کارگاه های غیر رسمی ضرورت دارد
مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست با هشدار درباره عواقب جدی آسیبهای اجتماعی، بر اهمیت اجرای برنامههای پیشگیرانه، شناسایی افراد در معرض آسیب و آسیب دیدگان اجتماعی تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه اغلب توجهها به کودکان کار در موقعیت خیابانی معطوف شده است گفت: این در حالی است که وضعیت کودکان شاغل در کارگاههای غیررسمی هم به لحاظ تعداد و هم به لحاظ میزان و نوع آسیب، مورد توجه است.
بهداد همچنین بر لزوم ایجاد یک شبکه تخصصی مددکاری برای رسیدگی به این مسئله و همچنین تقسیم دقیقتر وظایف بین دستگاههای مختلف تأکید کرد.
وی اعلام کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی مربوط به کودکان کار، اقدام به انجام پژوهشی جامع کرده است.
وی افزود: نتایج این پژوهش که به شناسایی دقیق کودکان کار شاغل در بنگاهها و کارگاههای غیرمجاز منجر شده است، نشان از ضرورت همکاری گسترده همه دستگاهها، سازمانهای مردمنهاد و فعالان اجتماعی دارد.
«محسن کرمانی» معاون اوژانس اجتماعی کشور نیز با اشاره به نقش نگاه جامعه و حاکمیت در زمینه کودکان کار، گفت: تا زمانی که جامعه به این مسئله حساس نباشد، دولت نیز انگیزه کافی برای اقدام نخواهد داشت.
«مهدی بهرامی» مدیرکل مشارکتهای مردمی فراجا، نیز در این نشست بر اهمیت امنیت اجتماعی در مقابله با این پدیده تأکید کرد و با اشاره بر اینکه امنیت دو بعد عمومی و اجتماعی دارد افزود: مفهوم امنیت اجتماعی حفاظت از رفاه، هویت و سرمایه اجتماعی و نبود شاخص ترس و تردید در جامعه است.
بر اساس این گزارش، نشست بررسی وضعیت کودکان کار در محیطهای کاری به سه کارگروه تخصصی تقسیم شد تا با حضور نمایندگان دستگاهها، اساتید دانشگاه و فعالان مدنی، ابعاد مختلف کار کودک در محیطهای کاری بررسی شود.
گفتنی است نتایج حاصل از این کارگروهها، شناسایی و حمایت از کودکان کار شاغل در کارگاههای غیررسمی را تقویت خواهد کرد.