به گزارش بانگ خبر، جباروند صبح امروز شنبه ۲۰ آبانماه ۱۴۰۲ در نشست خبری ششمین هنایش بیماریها چشم علوم پزشکی شهیدبهشتی و ایران اظهارکرد: چشمپزشکی در کشور به دلیل تبحر چشمپزشکان با هیچ کمبودی مواجه نیستیم و متخصصان این حوزه در تهران و استانهای بزرگ فعال هستند.
وی به پیوند قرنیه چشم اشاره کرد و گفت: پیوند انواع مختلف همچون تمام ضخامت و لابهای است که ز طریق لیزر و روش سنتی انجام می شود.
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران ادامه داد: در کشورهای غربی، پیوند قرنیه طولانی و شامل هزینههای گزاف است اما ایران نازل ترین کشور در حوزه پیوند قرنیه است که با وجود تعرفههای پائین، نیازهای بیماران را مرتفع میکند.
جباروند افزود: عراق بیشترین مراجعه کنندگان در کشور برای پیوند قرنیه چشم هستند.
وی با اشاره به انجام سالانه ۱۵۰۰ پیوند قرنیه در کشور، گفت: پیوند قرنیه برای بیماران خارجی بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار هزینه دارد.
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران درباره عمل پیوند قرنیه تاکید کرد: پیوند قرنیه فقط یا از بانک چشم استفاده میشود و یا اینکه از قرنیه بیمار مرگ مغزی، پیوند انجام میشود.
وی در ادامه شایع ترین بیماری چشمی در کشور را خشکی چشم به دلیل استفاده مرتب از لب تاپ، گوشی و….. عنوان کرد.
در ادامه حسین آقایی دبیرعلمی کنگره چشم پزشکی ایران بیان کرد: این کنگره در گذشته بنام بهاره بود که امسال با مشارکت انجمن چشم پزشکی ایران و دانشگاه علوم پزشکی طی روزهای ۲۴ آبانماه تا ۲۶ آبانماه ۱۴۰۲ در محل سالن ابوریحان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزارمیشود.
وی محوریتهای برگزاری این همایش را شامل ارائه مطالب بروز و چالشهای چشمپزشکی عنوان کرد و گفت: این همایش فقط بر موضوعات خاص تمرکز نمیکند و همه مطالب و عناوین مرتبط از طریق فلوشیبهای متخصص به مخاطبان ارائه میشود.
آقایی در مورد مراجعه کودکان به چشمپزشکی اشاره کرد و افزود: کودکان باید تا قبل از ۵ سالگی طی ۶ ماهگی، سه سالگی و پنج سالگی به چشم پزشکی مراجعه کنند.
استفاده از هوش مصنوعی در چشمپزشکی
همچنین محمدمهدی صدوقی فوق تخصص قرنیه در ادامه نشست، اظهارکرد: درکنگره چشم پزشکی تازه های چشم پزشکی همچون بیماریهای قرنیه، شبکیه، گلوکوم و… مورد بحث و بررسی قرارمیگیرد و ضمن اینکه استفاده از هوش مصنوعی در چشمپزشکی قابل مطرح است.
محمدمهدی صدوقی فوق تخصص قرنیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: بررسی هوش مصنوعی در چشم پزشکی، یکی از مباحث همایش امسال خواهد بود.
وی افزود: موضوع استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص بیماریهای چشم نیز قابل طرح است.
ششمین همایش مشترک بیماریهای چشم دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران، در روزهای ۲۴ تا ۲۶ آبان ۱۴۰۲ در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
تنظیم: نازنین جوادیه