بانگ خبر، به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی و گروه مپنا، با هدف استفاده از ظرفیت‌های فناورانه و نوآورانه نیروی انسانی متخصص و نخبه خارج از کشور برگزار شد.

با امضای این تفاهم‌نامه همکاری، گروه مپنا به جمع پایگاه‌های میزبان سامانه همکاری با متخصصان و فناوران ایرانی خارج از کشور پیوست و از این طریق، امکان همکاری این دسته از متخصصان با پروژه‌ها و طرح‌های تعریف شده توسط این شرکت میسر شده است.

علی حسینی، معاون توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، در این نشست با اشاره به مأموریت‌های این سازمان گفت: این سازمان، سه ماموریت اصلی شامل توسعه همکاری و بازار بین‌الملل شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و کمک به صادرات کالا‌ها و خدمات دانش‌بنیان، عرضه و تقاضای فناوری (انتقال فناوری)، بسترسازی و توسعه دیپلماسی فناوری و توسعه تعامل، ارتباط و ارائه تسهیلات به متخصصان بین‌المللی ایرانی خارج از کشور و… می‌پردازد.

حسینی، با اشاره به نقش معاونت توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی سازمان، در بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت ایرانیان کارآفرین، متخصص و فناور ایرانی خارج از کشور گفت: با همکاری و هم فکری، جمعی از فارغ التحصیلان ایرانی ۱۰ دانشگاه برتر دنیا و همچنین مطالعه برنامه‌های بین‌المللی مشابه در کشورهای چین، کره جنوبی، هند، تایوان و مالزی پلتفرم کانکت طراحی شد که بر مبنای آن، از ظرفیت و تجربه‌های دانشی نیروی انسانی کارآفرین و متخصص ایرانی خارج از کشور، که در بهترین و برجسته‌ترین مراکز علمی، پژوهشی و شرکت‌های برجسته آمریکا، نقشی کلیدی ایفا می‌کنند، در توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری و کسب و کارهای ایران، به بهترین نحو استفاده شود.

وی افزود: در همین راستا از سال ۱۳۹۵ برنامه کانکت با هدف ایجاد پیوند و تعامل میان این متخصصان با مراکز علمی، فناوری و دانش‌بنیان برجسته داخل کشور ایجاد شد و در گام نخست، همکاری متخصصان ایرانی خارج از کشور با پروژه‌ها و طرح‌های پژوهشی و فناورانه در حوزه‌های در دانشگاه‌ها و مراکز علمی مختلف داخلی شکل گرفت.

حسینی، درباره پلتفرم کانکت بیان کرد: معاونت توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی و با همکاری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های فناور و مراکز رشد و نوآوری منتخب کشور به عنوان «پایگاه میزبان» پل ارتباطی را با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشورعلاقه‌مند به کشور ایجاد می‌کند تا در قالب حمایت از انجام پروژه‌های تحقیقاتی و فناورانه همچون پسادکتری (فناورانه و صنعتی)، فرصت مطالعاتی، استاد مدعو و معین، راه‌اندازی کسب و کارهای فناورانه، اشتغال در شرکت‌های فناور، برگزاری سخنرانی و کارگاه‌های تخصصی و تسهیلات نظام وظیفه داخلی و خارجی به ارتباط مؤثر بین متخصصان و مراکز و شرکتهای علمی-فناوری برگزیده کشور کمک کند.

وی افزود: این پلتفرم، زمینه‌ای فراهم می‌کند تا فردی که چندسال در ایران نبوده و با فضای علمی، پژوهشی و فناورانه کشور چندان آشنا نیست، فرصت مشترک همکاری پیدا کند و در یکی از بخش‌های اولویت‌دار و مورد نیاز کشور فعالیت کنند.

حسینی، با اشاره به تصمیم این سازمان برای ایجاد و توسعه بستری کارآمدتر برای همکاری ‌متخصصان ایرانی خارج از کشور با صنایع بزرگ و هلدینگ‌های خصوصی، افزود: با توجه‌ به اثرگذاری بیشتر و بهتر همکاری متخصصان با صنعت، در رویکرد جدید برنامه کانکت، فرصتی فراهم شده است تا متخصصانی و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور  که بعضا در شرکت‌های برجسته بین‌المللی دارای توان دانشی و تجربه بالا هستند بتوانند در رویکردی تکمیلی و رو به جلو، در قالب پلتفرم، به شرکت‌های دانش‌بنیان و هلدینگ‌های بزرگ متصل شوند و از ظرفیت دانشی آنها در قالب پروژه‌های صنعتی استفاده شود.

معاون توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، با اشاره به ثبت بیش از ۱۰هزار تقاضای همکاری از سوی متخصصان ایرانی خارج از کشور در پلتفرم کانکت، عنوان کرد: در قالب برنامه کانکت، تاکنون به ۱۶۵۰ متقاضی تسهیلات نظام وظیفه تخصصی و ۱۲۶۲ تسهیلات پسادکترا اعطا شده است؛ همچنین متخصصان ایرانی غیرمقیم در ۳۷۵۰ سخنرانی و کارگاه و ایجاد بیش از ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان و خلاق نقش ایفا کرده‌اند.

کانکت فرصتی برای همکاری صنعت با متخصصان خارج از کشور

امیر عبدالله، معاون تحقیق و توسعه گروه مپنا در ادامه این نشست بیان کرد: در فناوری‌های تولید و مهندسی مواد در کشور، طی سال‌های گذشته گام‌های اثرگذاری بزرگی برداشته شده است  و در شرایط کنونی، استفاده از توان فناورانه متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور بسیار حائز اهمیت است، لذا در گروه مپنا، آمادگی داریم از توانمندی فعالان متخصص داخل و خارج از کشور حمایت کنیم.

وی افزود: اکنون در قالب سامانه‌ها و برنامه‌هایی همچون کانکت، شرایط همکاری‌های بین‌المللی با افراد، مراکز و شرکت‌ها بسیار هموار شده و ارتباط با افرادی که خارج از کشور مستقر شده‌اند، تسهیل شده است. در معاونت تحقیق و توسعه مپنا علاقه داریم با این افراد همکاری داشته باشیم و از توانمندی‌های آنان استقبال می‌کنیم.

عبدالله عنوان کرد: با بهره‌مندی از امکانات زیرساختی، دانشی و فناورانه زیرمجموعه‌های گروه مپنا در همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، کار توسعه فناوری‌های اولویت‌دار را دنبال می‌کنیم و آماده همکاری با افراد متخصص و توانمند خارج از کشور هستیم تا از توانمندی‌هایشان در پروژه‌ها استقاده کنیم

By news

از دست ندید