بانگ خبر، حسین زارع در مورد جامعه معلولین به خبرنگار بانگ خبر ، بیان کرد: درصدی از افراد هر جامعهای را کمتوانان، ناتوانان و معلولین تشکیل میدهد که این افراد باید همچون سایر عموم به تکالیف خود بپردازند و زندگی معمولی خود را داشته باشند.
وی افزود: این قشر از جامعه جدای از نیازهای اولیه، ارائه خدمات توانبخشی و توانمندسازیشناختی از مهمترین مباحث جدی برای آنها تلقی میشود و منظور از توانمندسازیشناختی نیز روشهای ترمیمی، جبرانی و آموزشی در راستای ارتقای کارکردهای این قشر از جامعه است.
این استاددانشگاه با بیان اینکه در کشور سالانه ۲۰ هزار نفر از افراد جان خود را دراثر تصادفات جادهای و معابرشهری از دست میدهند و چندین برابر مصدوم برجای میماند، گفت: تعدادی از جامعه معلولین کشور به دلیل همین تصادفات دچار معلولیت شدند و تنها کاری که میتوان کرد، اینست که معلولیتهای جسمی و حرکتی را به زندگی معمولی خودشان برگردانیم. چرا که بخشی از این افرادی که از خدمات کشور استفاده نمیکنند، منزوی شده و برخی نیز با برچسبهای روانی مواجه میشوند.
زارع ادامه داد: اغلب جامعه معلولین جسمی و حرکتی کشور درست است که با مشکلات جسمی و حرکتی مواجه هستند، اما از مغزسالمی برخوردارند و با وجود تکنیکهایی همچون واقعیت مجازی ، واقعیت افزوده و هوش مصنوعی اقدام به فعالیتهای مختلف میکنند.
وی یادآورشد: جامعه کمتوانان به لحاظ انگیزشی از موقعیتهای مختلفی برخوردارند و از نظر شخصیتی و ذهنی تفاوت دارند.
گفتگو:نازنین جوادبه