بانگ خبر، به گزارش وزارت راه و شهرسازی، ایران و ترکیه از سال ۲۰۱۳ دستیابی به افزایش حجم تجارت فیمابین را هدفگذاری کرده بودند اما این مهم به دلیل تحریمهای ظالمانه غرب علیه ایران تاکنون محقق نشده است. در همین راستا ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۵ موافقتنامه تجارت ترجیحی منعقد کردند که بر اساس آن ایران در ۱۲۵ کالا تخفیف تعرفهای در نظر گرفته و در سوی مقابل، ترکیه در ۱۴۰ کالا این تخفیف را قائل شده است.
از اجلاس بیست و هشتم تا اجلاس بیست و نهم؛ چه گذشت؟
بیست و هشتمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکیه سه سال قبل به ریاست محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور وقت ایران و فاتح دونمز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه به خاطر شیوع ویروس کرونا به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.
اصلاح فهرست کالاهای شامل تخفیف و مذاکره پیرامون بازنگری این موافقتنامه از موضوعات مذاکره طرفین در جریان اجلاسیه پیشین یعنی بیست و هشتمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور بود. تسهیل استفاده از ارزهای ملی در تبادلات تجاری، تلاش برای توسعه زیرساختهای حملونقل تجاری میان دو کشور و بررسی تسهیل روالهای اداری و معمول حمل و نقل در مرزهای میان دو کشور، از دیگر موضوعات مورد بحث در این کمیسیون مشترک بود.
بعد از گذشت ۳ سال و در تاریخ بیست و یکم آذر ۱۴۰۳ بیست و نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه به میزبانی تهران و این بار به ریاست فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی کشورمان و عمر بولات وزیر تجارت جمهوری ترکیه در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد.