• امروز : یکشنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 27 - شوال - 1445
  • برابر با : Sunday - 5 May - 2024
6
در نشست خبری نمایشگاه آباد ایران مطرح شد؛

تلاش برای محرومیت‌زدایی و توانمندسازی با فناوری‌های بومی در نمایشگاه ایران‌آباد

  • کد خبر : 6019
  • 11 اردیبهشت 1402 - 0:00
تلاش برای محرومیت‌زدایی و توانمندسازی با فناوری‌های بومی در نمایشگاه ایران‌آباد
رئیس نمایشگاه آباد ایران گفت:انتظار داریم این نمایشگاه تبدیل به یک بازارگاه دائمی برای عرضه محصولات و فناوری‌هایی شود که به توانمندسازی و محرومیت زدایی کمک می‌کند.

بانگ خبر، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و رئیس نمایشگاه آبادایران در نشست خبری نخستین نمایشگاه فناوری‌ها و محصولات محرومیت‌زدا امروز ۱۰اردیبهشت ۱۴۰۲با بیان اینکه محرومیت‌زدایی با نوآوری، هدفی است که نمایشگاه آبادیران آن را دنبال می‌کند، گفت: این نمایشگاه با هدف استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیانی در راستای حل مشکلات مناطق محروم و محرومیت‌زدایی آن‌ها تشکیل خواهد شد.

این نشست خبری با حضور رضا اسدی‌فرد معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، مرتضی فیروزآبادی معاون اشتغال و خودکفایی و مهدی روح‌الهی، مدیر کل راهبری شغلی کمیته امداد امام خمینی (ره)، علیرضا زاهدی، مدیر عامل موسسه دانشمند بنیاد مستضعفان و سیاوش ملکی‌فرد، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.

توجه ویژه به بحث اشتغال در نمایشگاه آبادیران

رضا اسدی‌فرد، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و رئیس نمایشگاه آبادایران اظهار داشت: حمایت‌هایی که تاکنون از شرکت‌های دانش‌بنیان تحت عنوان قوانینی مانند قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان یا قانون جهش تولید دانش‌بنیان انجام می‌شده است، از بودجه و منابع مالی ملی بوده است و همه افراد جامعه از این منابع حق دارند و منافع این حمایت‌ها باید به تمامی افراد جامعه برسد.

وی با اشاره به مسئله اشتغال در مناطق محروم تصریح کرد: نهادهای مسئول در این مناطق وام‌هایی را با هدف خوداشتغالی به افراد ارائه می‌دهند. یک پیشنهادی هم که برای بحث اشتغال ارائه شد این بود که ماشین‌آلات کوچک برای کارگاه‌های کوچک عرضه شود تا صنایع کوچک به رشد تولید در جامعه و همچنین ایجاد اشتغال پایدار کمک کنند.

اسدی‌فرد ادامه داد: نمایشگاه آبادیران در ۵ محور اصلی شامل مسکن، کشاورزی و دامپروری و شیلات، ماشین‌آلات صنایع کوچک، سلامت و بهداشت و توان‌بخشی و فناوری‌های آموزشی است.

رئیس نمایشگاه آبادیران با اشاره به حمایت‌های صورت گرفته از این نمایشگاه گفت: ارائه هزینه غرفه‌سازی تا ۷۰ درصد به شرکت‌های دانش‌بنیان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی، اسکان کارکنان شرکت‌های مستقر در خارج از تهران یا تخفیف ویژه، ارائه یارانه خرید محصولات شرکت‌های حاضر در نمایشگاه به گروه‌های جهادی و یارانه تحقیق و توسعه به شرکت‌های دارای طرح توسط مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی از جمله حمایت‌های صورت گرفته است.

شناسایی و حل چالش‌ها و مسائل مناطق محروح با دانش‌بنیان‌ها

علیرضا زاهدی، مدیرعامل مؤسسه دانشمند بنیاد مستضعفان، در این نشست اظهار داشت: مأموریت اصلی بنیاد مستضعفان، توانمندسازی پایدار محرومان است و از کلیه ظرفیت‌های بنیاد در این راستا استفاده می‌شود. تأکید بنیاد بر این است که منابع حمایتی، ارزش‌های مضاعف‌تری ایجاد کنند و این منابع به ابزارهایی برای رشد تبدیل شود و افراد مناطق محروم به صورت خودگردان خود را اداره کنند.

وی با اشاره به نقش دانش‌بنیان‌ها در حل مسائل و چالش‌های مناطق محروم اظهار کرد: نمایشگاه آبادیران سرآغاز اقدامی خواهد بود که در خروجی آن، در بازه زمانی میان‌مدت شرکت‌ها به سمت شناسایی و حل مسائل مناطق محروم روی بیاورند. این موضوع به فعال‌سازی اجزای نظام نوآوری منطقه‌ای با تکیه بر توان انباشته مناطق، حول مزیت نسبی مردم در آن منطقه کمک خواهد کرد.

زاهدی در تشریح مسائل مناطق محروم در زمینه ورود فناوری اعلام کرد: این مناطق در زنجیره ارزش فناوری‌ها، دارای خلأهای زیادی هستند که شناسایی و حل این خلأها به کمک دانش‌بنیان‌ها، یکی از کارکردهای نمایشگاه‌های مسئله‌محور مانند آبادیران خواهد بود. علاوه بر این، در مناطق هدف، مسائلی وجود دارد که راهکارهای خلاقانه و فناورانه دارند و دانش‌بنیان‌ها می‌تواند در این فرصت‌ها سرمایه‌گذاری کنند و برای افراد منطقه ارزش افزوده ایجاد کنند. مسئله دیگر بحث آموزش‌های تخصصی برای افراد مناطق محروم است که در این نمایشگاه نیز در نظر گرفته شده است.

وی افزود: بنیاد مستضعفان، مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه تحقیق و توسعه برای شناسایی و حل مسائل مناطق محروم در نظر گرفته است. همچنین تشکیل جهادهای دانشجویی برای آموزش‌های تخصصی مردم این مناطق، خدمات اعتبارسنجی‌های خرد، خرید خدمت یا محصول و اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد بازار مناسب برای دانش‌بنیان‌ها، از جمله کارهایی است که در بنیاد برای مناطق محروم دنبال می‌شود.

حل مسائل مناطق محروم با نوآوری فراگیر

سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به انتفاع محرومان از نوآوری اظهار کرد: نوآوری با این ایده در اقتصاد مطرح شد که منافع آن می‌تواند با ابزارهایی مانند مالیات به همه اعضای جامعه برسد. جریانی که حول این ایده در اقتصاد شکل گرفت به شکل‌گیری مفهومی به نام نوآوری فراگیر منجر شد که به دنبال نوآوری از محرومان و برای محرومان است.

وی در ادامه بیان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی، علاوه بر حمایت مالی و تسهیلاتی از دانش‌بنیان‌ها، دیدگاه حوزه‌ای و مسئله‌محور به حمایت از دانش‌بنیان‌ها نیز دارد. در مورد مناطق محروم نیز این صندوق‌ از همه ظرفیت‌ها برای تزریق فناوری به حوزه‌های محرومیت‌زدا استفاده می‌کند.

ملکی‌فر در خصوص حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی از نمایشگاه آبادیران گفت: صندوق نوآوری برای نمایشگاه آبادیران حمایت ویژه‌ای از جمله کمک بلاعوض ۷۰ درصدی تا سقف ۳۰ میلیون تومان برای غرفه‌سازی و تسهیلات لیزینگی تا ۸۰ درصد مبلغ قرار داد شرکت به متقاضیان و مشتریان خصوصی و عمومی اعطا می‌شود.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: تسهیلات خرد کمتر از ۲ میلیارد تومان به صندوق‌های پژوهش و فناوری سپرده شده است که با بروکراسی‌های کمتر در خدمت شرکت‌های دانش‌بنیان قرار خواهد گرفت.

اشتغال‌زایی در مناطق محروم، از اهداف جدی نمایشگاه آبادیران

مهدی روح‌الهی، مدیر کل راهبری شغلی کمیته امداد امام خمینی (ره) در خصوص حمایت‌های این نهاد در اشتغال‌زایی مناطق محروم اظهار داشت: توانمدسازی و ایجاد درآمد با ثبات برای افراد، از برنامه‌های اصلی کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده است و نوآوری را نیز در برنامه‌ها و مشاغل تحت حمایت خود افزوده است.

وی ادامه داد: برای جریان‌سازی ورود نوآوری به مسایل، بیش از ۱۴۶ رویدادفناورانه داشته‌ایم و در دو سال اخیر بیش از ۲۲ میلیارد تومان حمایت انجام شده است. همچنین ایجاد ۲۰ هزار فرصت شغلی در ۱۴۰۱ در حوزه‌هایی چون کشاورزی، دامپروری، شیلات و… برای مددجویان و افراد تحت پوشش کمیته امداد داشته‌ایم. در نمایشگاه آبادیران نیز بیش از ۱۰۰۰ طرح دانش‌بنیان در حوزه محرومیت‌زدایی خواهیم داشت.

مرتضی فیروزآبادی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در خصوص حمایت‌های کمیته امداد در نمایشگاه آبادیران اعلام کرد: به گروه‌های جهادی متقاضی فناوری‌های ارائه‌شده در نمایشگاه، حمایت ۵۰ درصدی و تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به صورت بلاعوض انجام خواهد شد. همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری بورسی با سرمایه اولیه ۴۰۰ میلیون تومان برای شرمایه‌گذاری روی شرکت‌های فناور و محرومیت‌زدا حضور خواهند داشت.

نخستین نمایشگاه فناوری‌ها و محصولات محرومیت‌زدا با نام «آبادیران» به منظور توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور، ایفای نقش این شرکت‌ها در بهبود رفاه و معیشت و اشتغال‌زایی اقشار محروم جامعه برگزار خواهد شد. این نمایشگاه در راستای محرومیت‌زدایی از مناطق محروم با همکاری بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از تاریخ ۲ تا ۴ خردادماه ۱۴۰۲ در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

نمایشگاه آبادیران درصدد است تا با استفاده از فناوری‌های به‌روز دانش‌بنیان در پنج حوزه مسکن و زیرساخت‌های توسعه روستایی، کشاورزی، دامپروری، شیلات، ماشین‌آلات کوچک مقیاس، سلامت، بهداشت و توان‌بخشی و فناوری‌های آموزشی به رفع مشکلات مناطق محروم بپردازد. در نتیجه این نمایشگاه، محصولات فناورانه این حوزه‌ها به نهادهای متولّی محرومیت‌زدایی عرضه خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت ثبت‌نام و شرکت در بخش‌های مختلف این نمایشگاه و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به وبگاه رویداد مراجعه نمایند.

لینک کوتاه : https://bangekhabar.ir/?p=6019

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
ارشاد