بانگ خبر، به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد، دکتر سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور، عصر امروز شنبه ۲۰ بهمنماه در بدو ورود به استان کهگیلویه و بویر احمد و شهر یاسوج به مقام شامخ شهیدان انقلاب اسلامی و ۸ سال دفاع مقدس ادای احترام و سپس با آیتالله حسینی، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه یاسوج، دیدار کرد.
دکتر حسینی در این دیدار به تاریخچهٔ تاسیس این سازمان اشاره کرد و گفت: شاید بسیاری از مردم تصور کنند که سازمان بهزیستی قبل از انقلاب اسلامی تأسیس شده است، اما واقعیت این است که این سازمان با هفت مأموریت مشخص توسط شهید فیاضبخش در سال ۱۳۵۹ تأسیس شده است.
وی افزود: سازمان بهزیستی با چالشهای کمتری نسبت به یک وزارتخانه روبهرو نیست، اما متأسفانه بسیاری از افراد جامعه با مأموریتهای این سازمان آشنایی ندارند. تصور عمومی این است که ما تنها عدهای از افراد را تحت پوشش قرار دادهایم که مستمری ماهانه دریافت میکنند.
رئیس سازمان بهزیستی در ادامه به ساخت ۶۰ واحد مسکونی برای جامعه هدف استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، ۲۲۰ هزار از این افراد فاقد مسکن هستند. با این حال، از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون برای ۳۰۰ هزار فرد دارای معلولیت مسکن ساخته شده است.
دکتر حسینی همچنین به فعالیتهای پیشگیرانهٔ سازمان بهزیستی در زمینهٔ تنبلی چشم اشاره کرد و افزود: در جمهوری اسلامی ایران تاکنون ۵۷ میلیون غربالگری تنبلی چشم انجام شده است و به دلیل این مداخلات، شیوع تنبلی چشم در ایران به ۱.۵ درصد کاهش یافته است، در حالی که این آمار در سطح جهانی ۴ درصد است. امسال نیز ۳ میلیون غربالگری تنبلی چشم انجام خواهیم داد و مداخلات لازم را به عمل خواهیم آورد.
وی با تأکید بر اهمیت اشتغال برای جامعه هدف سازمان بهزیستی گفت: امسال ۶۰ هزار فرصت شغلی برای جمعیت تحت پوشش سازمان بهزیستی ایجاد شده است که از این تعداد، ۵۰۰ فرصت شغلی مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است.
دکتر حسینی همچنین به تعهد سازمان بهزیستی برای تأمین ۲۰ هزار واحد مسکونی برای معلولان در سال جاری اشاره کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص اهدای جهیزیه به جامعه هدف گفت: سال گذشته ۶ هزار جهیزیه برای متقاضیان ازدواج تهیه کردیم و امسال قصد داریم تعداد متقاضیان پوشت نوبت جهیزیهٔ را به صفر برسانیم.
وی همچنین به فعالیتهای سازمان بهزیستی در زمینهٔ مجوزدهی به مؤسسات و مراکز توانبخشی اشاره کرد و گفت: به برکت انقلاب اسلامی، سازمان بهزیستی به ۲۳ هزار مؤسسه و مرکز مجوز فعالیت توانبخشی و … اعطا کرده است و در حال حاضر، ۹۰ درصد فعالیتهای این سازمان توسط مردم انجام میشود.
وی در ادامه به چالشهای مربوط به سالمندی در ایران اشاره کرد و گفت: سرعت سالمندی در ایران بسیار بالا است و پیشبینی میشود تا سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند شوند. در سال ۲۰۵۰، ایران با شدیدترین سالخوردگی در دنیا مواجه خواهد شد.
دکتر حسینی همچنین بهضرورت اجتماعیسازی سازمان بهزیستی تأکید کرد و گفت: این سازمان در حال حاضر ۱۷۰ مأموریت دارد که لازم است همه فعالیت های آن به جامعه معرفی شود.
وی با تأکید بر اینکه سازمان بهزیستی باید بر اساس دارایی محوری عمل کند افزود: اگر سازمان بهزیستی بهدرستی اجتماعی شود، میتواند نیروی انسانی را از طریق شبکهٔ داوطلبان مددکار، پزشک، روانشناس و هنرمند و همچنین از طریق مردم منابع مالی را تأمین کند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین خاطرنشان کرد: مشارکت مردمی نسبت به بهزیستی به طور مؤثری محدود شده است و بهترین خیرین به دنبال تأسیس خیریه هستند، اما به آنها مجوز داده نمیشود. به همین منظور روند مجوز دهی تسریع خواهد شد.