رییس سازمان بهزیستی کشور از برنامه سازمان برای تدوین قانون جامع حمایت از سالمندان خبر داد که پیش‌نویس این قانون درحال تدوین است.

به گزارش خبرنگار بانگ خبر، سیدجواد حسینی در مراسم رونمایی از طرح توانمندسازی زنان سالمند تنها و طرح شبنم بهزیست گفت: امروز در دنیا، دوره اقتصاد نقره‌ای از دوره اقتصاد طلایی از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا با سالمندانی مواجهیم که ۵۲ سالگی بازنشسته شده و تا ۷۶ سالگی زندگی می‌کنند؛ او دارای توانمندی و مهارت و تجربه است. دوره اقتصاد نقره‌ای نیاز به این که به او مهارت توانمندی دهید، ندارد، بلکه اشتغال سبک با کمترین هزینه قابل دسترس است و به اقتصاد کشور کمک می‌کند. از سوی دیگر امروز می‌گویند راحت‌ترین و کم هزینه ترین اشتغال در عرصه جامعه، اشتغال مراقبین سالمندان است.

وی افزود: اکنون ایران به سالمندی ورود پیدا کرده است به طوریکه ۱۲ درصد جمعیت، بالای ۶۰ سال سن دارند. در سال ۱۴۳۰ جمعیت شدیداً سالخورده است و بعد از آن، سالخورده‌ترین کشور دنیا خواهیم بود.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه اقدامات سازمان در حوزه سالمندی پرداخت و گفت: در اولین گام، در حال طراحی پیمایش ملی سالمندان هستیم.‌ در گام دوم، بانک اطلاعاتی سالمندان شکل می‌گیرد. در گام سوم، آیین‌نامه سند سالمندان اصلاح می‌شود که پیش‌نویس آن نهایی شده است. همچنین در گام چهارم، در حال تدوین پیش‌نویس قانون جامع حمایت از سالمندان هستیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره شهر دوستدار سالمند بیان کرد: شهر دوستدار سالمند، مولفه اصلی شهر دوستدار انسان است و شهر دوستدار انسان آرمان جامعه بشری است. اگر ساختمانی برای سالمند یا معلول دسترس‌پذیر نشده باشد، ساختمان بیمار است و باید آن را درمان کرد. اگر شهری دوستدار سالمند، دوستدار کودک، دوستدار معلول و دوستدار کتاب نبود، شهر بیمار است و باید آن شهر را از بیماری رهاند. چرا که سالمندی باید توام با نشاط باشد. نشاط جمعی، گمشده ایران کنونی ماست. در این راستا، با گروه‌های برجسته هنری صحبت شده که در همین مراکزی که سالمندی آموزش داده می‌شود، با نشاط، استنداپ و تئاتر و سرود همراه شود زیرا هنر و ورزش بهترین راه توانمندسازی و توانبخشی است.

گفتنی است، در ادامه این مراسم از طرح بهزیست‌محله و  توانمندسازی زنان سالمند تنها رونمایی شد.