به گزارش گروه اقتصادی بانگ خبر، حمیدرضا صالحی رییس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی ایران در نشست خبری بعدازظهر امروز (۲۹ دی) با انتقاد از مداخله دولت در اقتصاد انرژی، اظهار کرد: در سال های اخیر شاهد بوده ایم که دولتها حاضر نیستند بخش خصوصی را در صادرات انرژی مشارکت دهند.
وی افزود: اینکه طی دهه های اخیر، بخش خصوصی در کشور شکل گرفته، یک دستاورد بزرگ است و اگر دولتها تغییر روش دهند، بخش خصوصی می تواند مسایل روز را حل کند.
در ادامه این نشست، فریبرز کریمایی قائم مقام دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با بیان اینکه در ۷ سال گذشته ۲۷ درصد صادرات غیرنفتی و ۷ درصد GDP متعلق به صنعت پتروشیمی بوده، گفت: در ایندمدت، صنایع پتروشیمی مهم ترین تامین کننده سامانه نیما بوده اند.
وی تصریح کرد: در برنامه هفتم مقرر شده که میزان تولید محصولات پتروشیمی از ۹۶ میلیون تن در انتهای سال ۱۴۰۲ به ۱۳۱ میلیون تن در انتهای سال ۱۴۰۷ برسد. بنابراین نیاز روزانه گاز این صنعت هم از ۱۰۸ میلیون مترمکعب به ۱۷۰ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید اما مهم ترین دغدغه ما ناترازی گاز است که با آن مواجهیم.
همچنین داود مددی رییس هیات مدیره انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران هم با اشاره به مزایای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، گفت: با روند رشد سالانه ۵ درصدی نیاز به انرژی برق در کشور، در سال ۱۴۲۰ به ۲۰۰ هزار مگاوات برق نیاز داریم اما در حال حاضر کل ظرفیت منصوبه ما ۹۴ هزار مگاوات است که با آن رقم فاصله زیادی دارد.
وی علت ناترازی تولید و مصرف برق را اقتصاد دولتی دانست و خواستار خروج توانیر از چرخه تصدی گری خرید و فروش برق در کشور شد.
حسنعلی تقی زاده رییس هیات مدیره سندیکای شرکت های تولیدکننده برق هم در این نشست، حضور وزارت نیرو و شرکت توانیر در معاملات برق را عامل بی انگیزگی سرمایه گذاران برای احداث نیروگاه های جدید عنوان کرد و گفت: نظام تعرفه گذاری در صنعت برق به معنای دستکاری در قیمت و در مغایرت با اقتصاد آزاد است.
وی افزود: امروز هر کیلووات ساعت برق بین ۱۶۰ تا ۷۰۰۰ تومان به فروش می رود و این به معنای ناکارآمدی اقتصاد برق است.
تقی زاده خاطرنشان کرد: امروز ۶۷ درصد برق کشور توسط بخش غیردولتی تولید می شود و ۹۵ درصد تجارت برق دست دولت است.
در ادامه این نشست، اردشیر دادرس رییس هیات مدیره انجمن CNG گفت: امروز در اقتصاد ایران، اقتصاد انرژی حرف اول را می زند و متاسفانخ ما نتوانستیم در مسیر توسعه انرژی از استانداردهای بین المللی استفاده کنیم.
وی افزود: ما می بایست در حوزه های قیمت گذاری، ذخیره سازی و کاهش اتلاف و هدررفت انرژی از الگوهای آژانس بین المللی انرژی استفاده کنیم.
انتهای پیام