به گزارش بانگ خبر، مهدی پیرصالحی صبح امروز یکشنبه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳ در اولین نشست خبری بعد از انتصاب خود به عنوان رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگار بانگ خبر در خصوص محصولات تقلبی و قاچاق آرایشی و بهداشتی، گفت: شناسایی یکتا را در حوزه دارو و تجهیزاتپزشکی برای یک محصول را داشتیم و در آن زمان قراربود در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی هم این اتفاق رخ دهد.، این در حالی است که این طرح در برخی شرکتها به طور تشویقی ارائه شده است.
وی افزود: امیدواریم شناسایی يکتا در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی هم اتفاق افتد، چرا که امروز نمیتوانیم شناسایی تعداد زیادی از محصولات آرایشی و بهداشتی داشته باشیم، اما تلاش می کنیم شناسایی یکتا برای محصولات آرایشی و بهداشتی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: مسئله دارو و تجهیزات پزشکی و نگرانیهایی که از تامین و ارز این اقلام و پرداختی بیماران مورد بحث است که بیشترین فعالیت ما در این حوزهها است.
وی شناسایی، قیمتگذاری دارویی و ارز دارو را از کمبودهای تامین دارو عنوان کرد و افزود: اصلیترین و عمدهترین بحث نقدینگی بود که شرکتهای دارویی با این مشکل مواجه بودند. این در حالی است که ۳۶ همت بخش دولتی در حوزه دارو و ۲۰ همت در حوزه وجود دارد.
پیرصالحی به دومین عامل کمبودهای دارویی به عنوان قیمتگذاری دارویی اشاره کرد و گفت: قیمتگذاری سرکوبگرانه در حوزه دارو باعث شده تا بسیاری از داروها از صفحه اقتصادی خالی شده بودند.
پیرصالحی گفت: عامل سوم بروز کمبود دارو، ارز است که متأسفانه در زمان خودش تخصیص داده نشده است.
وی در ادامه با اشاره به کمبود ۵۷ قلم داروی بیمارستانی که وجود داشت، افزود: خوشبختانه این تعداد به ۱۰ قلم کاهش یافته که امیدواریم این شرایط بهتر شود.
معاون وزیر بهداشت، درمان و علوم پزشکی در مورد کمبود داروی وارفارین در سال گذشته بیان کرد: در سال گذشته دچار کمبود این دارو شدیم. تا امروز شش برابر نیاز واردات وارفارین انجام شده است. اما این رقم به ثبات نرسیده است.
پیرصالحی با بیان این که در سال ۱۴۰۱ طرح دارویار در حوزه تجهیزاتپزشکی ایجاد شد، گفت: به دلیل ثابت ماندن ارز ۴۲۰۰ تومانی، کمبود نقدینگی با تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی ایجاد شد.
وی افزود: بنابراین این نگرانی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی درحوزه دارو و تجهیزات پزشکی داریم و حمایت از بیماران هستیم.
وی افزود: در حوزه کیتهای آزمایشگاهی و نوارهای تست قندخون، باید حمایتهایی صورت بگیرد تا بیماران دچار مشکل نشوند.
پیرصالحی ادامه داد: بالا رفتن نرخ ارز ترجیحی، باعث نگرانی ما خواهد شد که سازمان برنامه و بودجه، مجلس شورای اسلامی و بیمهها، پای کار باشند تا بیماران دچار مشکل نشوند.
پیرصالحی در خصوص کمبود پانسمانهای بیماران پروانهای گفت: پانسمانهای این بیماران تأمین شده است و به اندازه نیاز وجود دارد.
وی درباره سلامت مواد غذایی در بازار کشور، گفت: نظارتها و بازرسیهای ما به شکل دقیق انجام میشود و اگر موردی هم بود، به صورت خاص دنبال و پیگیری میشود.
پیرصالحی در پاسخ به این سوال که آیا واکسن آنفلوانزا در داخل وجود دارد یا خیر، گفت: واکسن آنفلوانزا قبل از ابتلاء توصیه میشود و بهترین زمان تزریق هم، شهریور و مهر است.
وی در ادامه افزود: در این فصل که آنفلوانزا زیاد شده است، باید دوباره سفارش بدهیم اما مثل شهریور و مهر، مقدور نیست و مقادیر خیلی کم است.
پیرصالحی درباره فروش اینترنتی دارو، گفت: آئین نامهای توسط وزیر ارتباطات و وزیر بهداشت وقت، تهیه و امضا شد. ما اصلاحاتی بر روی این آئین نامه انجام دادیم و سیاست ما این است که مخالف صرف نباشیم و توزیع دارو از طریق سکوها، فقط با ضوابط خاصی انجام شود و محرمانگی اطلاعات بیماران باید حفظ شود.
وی درباره دارویار نیز افزود: دارویار یک الزام برای زمانی بود که ارز ۴۲۰۰ تأمین نشد و امروز پرداختی دارویار از بیمهها عقب تر است. لذا، من خیلی با دارویار موافق نبودم و داروخانهها مطالبات زیادی دارند.
پیرصالحی گفت: بودجه دارویار هنوز در اختیار سازمان هدفمندی یارانهها است و درخواست ما این است که در بودجه عمومی دیده شود.
وی افزود: از ۷۵ همت بودجه دارویار، تاکنون حدود ۳۰ همت پرداخت شده است.
وی با تاکید بر اینکه حذف ارز ترجیحی فعلا برنامه دولت نیست، گفت: هنوز افزایش قیمت ارز ترجیحی را نمی دانیم و البته این تغییر، برای دارو و تجهیزات پزشکی افزایش قیمت دارد و دغدغه دولت و مجلس آن است که از بیماران حمایت کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: برای تامین نقدینگی دارو و تجهیزات پزشکی برنامه مشترک با سازمان برنامه و بودجه داریم و باید سیستم های بیمه ای قوی باشند تا پوشش خوبی داشته باشند زیرا همه بیماران از بیمه ها استفاده می کنند.
به گفته معاون وزیر بهداشت ، باید نقدینگی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی تامین شود و امید است با پیگیریهایی که در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی صورت می گیرد، کمک کنیم مشکلات انجام شود.
پیرصالحی با تاکید بر مصرف منطقی دارو اظهار داشت: باید با مصرف منطقی دارو، مشکلات و کمبودها را مدیریت کنیم .
وی با اشاره به توصیه تزریق واکسن آنفلوآنزا با شیوع این بیماری، گفت: بهترین زمان تزریق این واکسن مهر و آبان بود و امسال ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار عدد واکسن آنفلوآنزا وارد کردیم ، با توجه به افزایش شیوع این بیماری اکنون باید برای واردات مجدد واکسن سفارش دهیم البته پیشگیری و رعایت اصول بهداشت در اولویت است که باید همه افراد آن را رعایت کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو به فروش اینترنتی دارو اشاره کرد و افزود: سکوهای اینترنتی باید در چارچوب های وزارت بهداشت با تدوین ضوابط خاص ، قیمت گذاری دارو را انجام داده و به فروش برسانند اکنون دغدغه وزارت بهداشت حفظ محرمانگی اطلاعات بیماران است و ظرف ۲ هفته آینده ضوابط فنی ابلاغ و به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.
پیرصالحی در مورد طرح دارویار نیز گفت: موافق اجزای طرح دارویار نبودم ، زیرا بیمه ها دیر مطالبات داروخانه ها را پرداخت می کنند و این مشکل اساسی بوده و بودجه آن نیز هنوز به نصف نیز پرداخت نشده است.