بانگ خبر، به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، دکتر غفاری در این نشست اظهار داشت: با آغاز دوره جدید مدیریتی در سازمان تأمین اجتماعی و با اهتمام همکاران معاونت درمان تلاش شد برنامهای با توجه به چالشهای حوزه درمان از منظر بیمهشدگان، تنظیم و طی جلساتی با مشارکت مدیریت درمان استانها این برنامه بهینه شده و در نهایت به عنوان برنامه عملیاتی معاونت درمان سازمان تأمین اجتماعی ابلاغ شود.
وی با اشاره به اینکه برخی برنامهها از جمله توسعه فضای درمانی با رویکرد کلی سازمان مرتبط است، تصریح کرد: دنیا در حال تغییر است و امروزه با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از جراحیها به صورت رباتیک انجام میشود. از این جهت باید ببینیم که بیمارستانهای آینده چه ویژگیهایی دارند و این موضوعی است که در کشور ما کمتر به آن پرداخته میشود.
ضرورت ارتقای شفافیت مراکز درمانی
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی ارسال برخط اسناد پزشکی مراکز درمانی ملکی را از اولویتهای قطعی برنامه جدید معاونت درمان برشمرد و تصریح کرد: مراکز بستری ما بعد از این باید مانند یک مرکز طرف قرارداد اسناد پزشکی خود را ارسال کنند. در این راستا تغییری در فرآیند بودجهریزی ایجاد نمیشود، اما همه بیمارستانها و مراکز درمانی باید عملکرد خود را در یک سامانه مکانیزه ثبت کنند. با این حساب مشخص میشود که چه مقدار از بودجه مراکز درمانی بر اساس عملکرد و چه مقدار کمک هزینهای است که سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میکند و درکل این فرایند باعث شفافیت عملکرد مراکز درمانی میشود.
وی افزود: تفویض اختیارات باید در مسیر ارتقای عملکرد مدیریت مراکز درمانی باشد و اینجاست که توسعه اختیارات معنادار خواهد بود. درواقع وقتی نظام خرید خدمت داخلی شکل بگیرد، تفویض اختیار ناگزیر در آنجا رقم میخورد.
باید بر اساس یک برنامه مدون و مورد وثوق همه ذینفعان حرکت کرد
غفاری با اشاره به ضرورت برنامهمحوری در بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: در مجموعهای با این وسعت و تنوع خدمات، باید بر اساس برنامهای مدون و مورد وثوق همه ذینفعان حرکت کرد. از این جهت برنامه مورد نظر معاونت درمان به سمع و نظر همه ذینفعان خصوصاً شرکای اجتماعی خواهد رسید؛ چه برنامه زمانی ضمانت اجرا دارد که همه طرفها درخصوص آن اتفاق نظر داشته باشند و اولویتها مورد قبول همه سطوح و ارکان سازمان باشد.
وی با اشاره به اینکه ابزارها تابعی از رویکردها هستند، اظهار داشت: وظیفه معاونت درمان سازمان تأمین اجتماعی، تأمین درمان بیمهشدگان با بهترین کیفیت و حرکت به سمت تکمیل خدمات رایگان درمانی است.
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع را یکی از اولویتهای این معاونت برشمرد و تأکید کرد: درخصوص پزشک خانواده باید توجه کنیم که درمان سازمان به هرحال نیاز به یک نظام ارجاع دارد و بدون آن اداره امور دشوار است و برنامهریزی در اینباره بدون همکاری و همفکری ادارات استانی ممکن نیست.