• امروز : دوشنبه - ۲۸ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : 17 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Monday - 18 November - 2024
0
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت خبر داد:

برگزاری کارگاه آموزشی واپایش پشه آئدس و بیماری های منتقله با حضور ۳۰ دانشگاه علوم پزشکی

  • کد خبر : 30624
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۹:۱۴
برگزاری کارگاه آموزشی واپایش پشه آئدس و بیماری های منتقله با حضور ۳۰ دانشگاه علوم پزشکی
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت وزارت بهداشت از برگزاری اولین کارگاه آموزشی کشوری مدیریت واپایش آئدس مهاجم و بیماری های قابل انتقال با آن با حضور 30 دانشگاه علوم پزشکی خبر داد.

بانگ خبر، دکتر فرشید رضایی در گفتگو با خبرنگار وبدا در حاشیه برگزاری اولین کارگاه آموزش کشوری مدیریت واپایش آئدس مهاجم و بیماری های قابل انتقال با آن که از روز گذشته ۲۶ آبان ماه آغاز شده و به مدت دو روز در ستاد وزارت بهداشت ادامه خواهد داشت، گفت: این کارگاه آموزشی برای نخستین بار با همکاری مرکز سلامت محیط و کار و اداره کل مدیریت بیماری های واگیر و با هدف واپایش پشه آئدس و بیماری منتقله از آن برگزار می شود.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: برخی اقدامات برای جلوگیری از انتشار پشه آئدس مستقیما توسط دانشگاه های علوم پزشکی انجام می شود و در این کارگاه ۳۰ دانشگاه علوم پزشکی اعم از مدیران آموزش و ارتقای سلامت، مدیران سلامت محیط و کار و مدیران مبارزه با بیماری های دانشگاه های علوم پزشکی فاز یک مبارزه با پشه آئدس حضور دارند که امیدواریم برگزاری این کارگاه باعث تقویت اقدامات محیطی در شهرهای درگیر با این پشه شده و از انتشار این پشه ها به شهرهای مجاور جلوگیری شود.

وی همچنین هدف از برگزاری این کارگاه را هماهنگ سازی برنامه ها برای آمادگی در برابر سناریوهای احتمالی عنوان کرد و گفت: در این کارگاه مدل های ارتباطی و مشارکت اجتماعی مناسب در همراه کردن جامعه با سازمان ها در مورد روش های جدید بهسازی محیط و نظام های مراقبت انسانی و حشره شناسی بحث و تبادل نظر می شود.

دکتر رضایی از مشاهده پشه آئدس در چند شهر خبر داد و گفت: آئدس در برخی از شهر های سواحل جنوبی و شمالی از جمله گیلان، مازندران، چابهار، کیش، قشم، بندر هرمز، بندرعباس، بوشهر و بندرلنگه مشاهده شده اما لزوما در همه این شهر ها بیماری وارد نشده و فقط در چابهار و بندرلنگه به صورت مختصر بیماری شناسایی شده است. در استان خوزستان نیز تا به امروز هیچ پشه ای مشاهده نشده ولی با این حال دانشگاه علوم پزشکی اهواز در آمادگی کامل قرار دارد.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت اضافه کرد: از آنجائیکه مبارزه با این پشه و جلوگیری از ورود بیماری های قابل انتقال با آن نیاز به همکاری درون و برون بخشی دارد، دستورالعملی از پدافند غیرعامل کشور به تمامی سازمان های مرتبط ابلاغ شد تا همکاری های لازم را با حوزه سلامت داشته باشند و وظایفی نیز بر عهده آن ها گذاشته شده که اجرای درست این وظایف باعث جلوگیری از انتشار و تکثیر این پشه خواهد شد.

دکتر رضایی اظهار داشت: در این زمینه همکاری بین بخشی ازجمله شهرداری‌ها، سازمان حفاظت محیط‌زیست و وزارت کشور می‌تواند در کنار مردم ابعاد مختلف این بیماری را پوشش داده و با جلوگیری از تکثیر پشه سرعت گسترش آن را کند کند.

وی نقش مردم در این زمینه را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: پشه‌ها تنها در خیابان‌ها و معابر تکثیر ندارند بلکه پشه آئدس در منازل، گلدان‌ها و هر فضایی که شهروند فراهم کند قابلیت رشد دارد.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در پایان گفت: کشور ما به دلیل اقدامات بهداشتی موثری که در سال های اخیر داشته است از جمله آخرین کشور هایی است که پشه وارد آن شده و در ۳۰ سال گذشته پشه به اغلب مناطق استوایی و نیمه استوایی و کشورهای همسایه ایران از جمله ترکیه، گرجستان، امارات و پاکستان وارد شده است.

/انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://bangekhabar.ir/?p=30624
  • ارسال توسط :
  • 6 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای برگزاری کارگاه آموزشی واپایش پشه آئدس و بیماری های منتقله با حضور ۳۰ دانشگاه علوم پزشکی بسته هستند

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.