• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
6

احیای ببر مازندران یا فریب‌کاری برای درآمدزایی؟

  • کد خبر : 29258
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
احیای ببر مازندران یا فریب‌کاری برای درآمدزایی؟

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان‌ این‌که ببر مازندران دهه‌هاست که منقرض شده است، گفت: ببرهای پارک حیات وحش الیمالات از باغ وحش مشهد به این مکان منتقل شده‌اند. به گزارش بانگ خبر، جنگل‌های هیرکانی به عنوان یک جاذبه محیط زیستی و گردشگری شناخته می‌شود. این جنگل […]

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان‌ این‌که ببر مازندران دهه‌هاست که منقرض شده است، گفت: ببرهای پارک حیات وحش الیمالات از باغ وحش مشهد به این مکان منتقل شده‌اند.

به گزارش بانگ خبر، جنگل‌های هیرکانی به عنوان یک جاذبه محیط زیستی و گردشگری شناخته می‌شود. این جنگل در کناره جنوبی و جنوب باختری دریاچه مازندران در بخش‌هایی از پنج استان شمالی ایران قرار گرفته است. جنگل‌های الیمالات در این منطقه قرار دارد.

از این مناطق به عنوان زیستگاه گونه‌های ارزشمندی مثل ببر مازندران یاد می‌شود. طی چند وقت اخیر در برخی تبلیغات مربوط به پارک سافاری حیات وحش در جنگل الیمالات به وجود ببر مازندران در این مکان اشاره شده است.

غلامرضا ابدالی – مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست – در گفت‌وگو با بانگ خبر درباره ادعای مطرح شده در خصوص وجود ببر مازندران در جنگل‌های الیمالات اظهار کرد: آن‌ها برای تبلیغات این کار را می‌کنند. دهه‌هاست که ببر مازندران منقرض شده است. این ببرها را از باغ وحش وکیل آباد مشهد به جنگل‌های الیمالات انتقال داده‌اند.

اواضافه کرد: در باغ وحش سافاری واقع در جنگل الیمالات توصیه‌های لازم به بازدیدکنندگان می‌شود تا آسیبی به حیوانات وارد نکنند. 

احیای ببر مازندران یا فریب‌کاری برای درآمدزایی بیشتر؟

به گزارش بانگ خبر، ایران در سال‌های قبل زیستگاه ببر مازندران بود. ببر مازندران ۳۲۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم وزن داشت. وزن یک شیر بالغ آسیایی در بیشترین حالت به ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم می‌رسید، یعنی ببر مازندران در حدود ۱۰۰ کیلوگرم از یک شیر بالغ سنگین‌تر بود. وزن پلنگ ایرانی نیز در بیشترین حالت به ۱۱۰ کیلوگرم می‌رسد و ببر مازندران سه برابر وزن پلنگ ایرانی وزن داشته است. آخرین ببر ایران در سال ۱۳۳۷ در پارک ملی گلستان شکار شد. مهمترین عوامل انقراض ببر در ایران شکار بی‌رویه آن، تخریب زیستگاه به ویژه خشکاندن تالاب‌ها و استفاده از طعمه مسموم بوده است.

با  وجود گذشت حدود ۷۰ سال از انقراض ببر مازندران حالا رویکرد فریبکارانه‌ای از سوی برخی صفحه‌های مجازی برای جذب مردم به یک پارک حیات وحش در جنگل‌های الیمالات در پیش‌ گرفته شده است. انگار «گنجشک را رنگ می‌کنند و جای قناری می‌فروشند!»

بیشتر بخوانید:

خاموشی غرش ببرها در ایران از ۶۵ سال قبل

ماجرای پر فراز و نشیب پروژه احیای ببر در ایران

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://bangekhabar.ir/?p=29258
  • ارسال توسط :
  • 65 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای احیای ببر مازندران یا فریب‌کاری برای درآمدزایی؟ بسته هستند

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.