مدیر کل منابع طبیعی استان تهران از تلاش برای احداث پارک آبخیز در تهران خبر داد.
به گزارش بانگ خبر نخستین بار فروردین ماه سال ۱۴۰۰ اداره کل منابع طبیعی استان تهران احداث پارک آبخیز را در دستور کار قرار داد و حوضه آبخیز کن و حوضه آبخیز واریش و وردیج را کاندیداهای انجام این کار اعلام کرد اما با گذشت بیش از سه سال این کار هنوز عملیاتی نشده است.
بیشتر بخوانید:
احداث اولین پارک آبخیز تهران در انتظار اقدام شهرداری
لزوم همکاری شهرداری برای ایجاد پارکهای آبخیز
ایجاد پارک آبخیز در «وردیج» و« دلیچای» طی سال جاری
احداث پارک آبخیز در منطقه ۲۲ تهران
محمدرضا آخوندی در گفت و گو با بانگ خبر درباره اقدامات انجام شده برای احداث پارک آبخیز اظهارکرد: احداث پارک آبخیز در دستور کار ماست. استان تهران در این زمینه بهویژه در شهرهایی مثل فیروزکوه، دماوند، شمیرانات و حتی پایتخت با توجه به توپوگرافی و میزان بارش این ظرفیت را دارد و میتوان اقدامات خوبی در این زمینه انجام داد.
وی در مورد اقدامات آبخیزداری در سال جاری اظهارکرد: سال گذشته اقدامات خیلی خوبی در این زمینه انجام شد. ۸۷ میلیارد تومان اعتبارات استانی برای ما تصویب شد که از این میزان ۷۳ میلیارد تومان تخصیص یافت. از ۸۲ میلیارد تومان اعتبارات ملی مصوب نیز ۵۶ میلیارد تومان تخصیص یافت.
مدیرکل منابع طبیعی استان تهران اضافه کرد: در سال جاری اعتبارات استانی از ۸۷ میلیارد تومان به ۱۰۷ میلیارد تومان افزایش یافت. اعتبار سال جاری ما در حوزه آبخیزداری از محل تملک استانی حدود ۳۶ میلیارد تومان است. تاکنون از اعتبارات ملی مصوب حدود سه میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
وی درباره میزان طرحهای آبخیزداری گفت: حدود ۱۵ طرح در سطح استان داریم و تاکنون هشت موافقنامه برای اجرای آنها مبادله شده است.
آخوندی در پاسخ به این پرسش بانگ خبر که اجرای پروژههای آبخیزداری چه قدر میتواند به استفاده از آب ناشی از بارش کمک کند؟ گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و نوع بهرهبرداری از منابع طبیعی، این عرصهها دستخوش تغییرات زیاد و موجب افزایش روند سیلخیزی شده است. به همین علت در سالهای گذشته در استان تهران سیلهای شدیدی مانند سیل امامزاده داوود و فیروزکوه اتفاق افتاد بنابراین از سال گذشته اعتبارات آبخیزداری و آبخوانداری برای مهار بارشهای شدید احتمالی رشد قابل توجهی کرده است.
وی اضافه کرد: مقامات استانی در سال جاری نیز بر لزوم انجام اقداماتی در زمینه آبخیزداری و پیشگیری و مهار سیل تاکید کردهاند. همکاران ما در سطح استان مطالعاتی را انجام دادند و قسمتی از مطالعات نیر در حال انجام است.
آخوندی در پایان گفت: خوشبختانه در بارشهای مهرماه استان تهران اتفاق خاصی نیفتاد البته باید تلاش کنیم تلفیقی از روشهای آبخیزداری شامل اقدامات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک را در حوزههای آبخیز محقق کنیم تا خسارتهای ناشی از سیل را به حداقل برسانیم.
انتهای پیام