بانگ خبر، گزارش منتشر شده اطلاعات مالی تلفیقی و حسابرسی نشده از سوی بانک پاسارگاد درجهت شفافسازی و ضوابط سازمان بورس و بانک بوده است تا این اطلاعات در کمترین زمان بویژه قبل از برگزاری مجامع و اوایل سال مالی بعدی به اطلاع سهامداران برسد. این گزارش تلفیقی منتشر شده در حوزه ارائه صورتهای مالی حسابرسی نشده برای دوره ۱۲ماهه منتهی به ۲۹اسفند۱۴۰۰ است.
گزارش عملکرد سالانه بانک پاسارگاد با نماد “وپاسار” در گروه بانک و موسسات اعتباری، نشان میدهد این بانک همچنین رشد قابل توجهی در دیگر بخشهای خالص درآمد تسهیلات و سپردهگذاری، خالص درآمد کارمزد، درآمد عملیاتی، سود انباشته داشته است.
بر اساس این گزارش، سود خالص “وپاسار” در سال ۱۴۰۰ در حدود ۱۶٫۱۰۹ میلیارد تومان بوده و این رقم در سال ۱۳۹۹ نزدیک به ۹٫۸۶۸ میلیارد تومان برآورد میشود که با توجه به این ارقام رشد ۶۳درصدی را نشان میدهد.
درآمد تسهیلات اعطایی و سپردهگذاری و اوراقبدهی در دوره منتهی به ۲۹اسفند۱۴۰۰ در حدود ۳۹٫۴۸۳ میلیارد تومان بوده و این رقم در مدت مشابه سال قبل ۲۲٫۲۱۸ میلیارد تومان بوده که تغییر ۷۸ درصدی را نشان می دهد.
خالص درآمد تسهیلات و سپردهگذاری با رشد ۹۶درصدی به رقم ۱۲٫۸۶۸ میلیارد تومان بالغ گردید. همچنین خالص درآمد کارمزد وپاسار رشد ۷۶درصدی داشته و به حدود ۲٫۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
جمع درآمد عملیاتی وپاسار رشد ۱۲درصدی را نسبت به دوره مشابه قبل نشان می دهد، همچنین سود انباشته شرکت نیز با تغییرات ۶۵۶درصدی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با ابتدای سال ۱۳۹۹ گزارش شده است.
سود انباشته بانک در سال ۱۴۰۰ در حدود ۱۴٫۹۶۷ میلیارد تومان است درحالیکه این رقم در سال ۱۳۹۹ در حدود ۹٫۶۲۱ میلیارد تومان به ثبت رسیده است.
بانک پاسارگاد در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند۱۴۰۰، برای هر سهم ۱۲۲۹ ریال سود محقق کرده است.
نکته قابل توجه، کاهش ۴۷درصدی مطالبات مشکوک الوصول بانک پاسارگاد بوده که در این گزارش منعکس شده است.
مالیات بر درآمد سال جاری وپاسار نیز که در گزارش عنوان شده، افزایش و تغییر ۱۱۵درصدی را نسبت به سال ۱۳۹۹ نشان میدهد بهطوری که این رقم در دوره منتهی به ۲۹اسفند۱۴۰۰ نزدیک به ۱۸۲۱ میلیارد تومان رسیده است.
خالص سود مبادلات و معاملات ارزی در این گزارش کاهش ۶۷درصدی را نشان میدهد. سود مبادلات و معاملات ارزی در گزارش حسابرسی نشده وپاسار در سال ۱۴۰۰ در حدود ۲٫۶۴۹ میلیارد تومان اعلام شده است، درحالیکه در گزارش عملکرد حسابرسی شده سال ۱۳۹۹ این سود معاملات ارزی ۷٫۹۹۸ میلیارد تومان بوده است. این میزان کاهش معاملات ارزی میتواند ناشی از تبعات مالی تحریمی و یا نوسانات نرخ ارز باشد. اما رشد خالص درآمد بانک در سال ۱۴۰۰ نشان میدهد که این کاهش معاملات ارزی تاثیری در روند رشد این نماد نداشته است و در همین دوره نیز رشد ۶۳درصدی “وپاسار” به ثبت رسیده است.
افزایش بدهی به دیگر بانکها و موسسات اعتباری در این گزارش حسابرسی نشده قابل توجه است بهطوری که در دوره یک ساله ۱۴۰۰ این رقم به ۴۳٫۴۰۹ میلیارد تومان به ثبت رسیده است درحالیکه در مدت مشابه ۱۴٫۴۲۸ میلیارد تومان اعلام میشود. مطالبات بانک نیز میتواند یکی دیگر از دلایل افزایش بدهی به دیگر بانکها باشد که با توجه به اهداف درآمدزایی بانک در دوره های آتی به نظر میرسد این میزان از بدهی رو به کاهش باشد.
بر طبق گزارش منتشر شده، بانک پاسارگاد اهدافی را نیز برای سال ۱۴۰۱ (سال جاری) پیشبینی کرده است. بهطوری که اعلام میشود برنامههای بااهمیت شرکت در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۲۹اسفند۱۴۰۱ بر مبنای افزایش بهره وری دارایی، درآمدزایی بانک و کاهش بهای تمام شده منابع جذب شده، خواهد بود. همچنین برآورد “وپاسار” از تغییرات هزینههای مالی در دوره منتهی به ۲۹اسفند۱۴۰۱ بر مبنای کنترل هزینههای اداری و عمومی مانند دوره مشابه سال ۱۴۰۰ خواهد بود. تاکید به تغییرات خالص سایر درآمد و هزینهها در دوره ۱۲ ماهه ۱۴۰۱ نشان میدهد بانک پاسارگاد در صدد بهبود سایر درآمدها نسبت به سال ۱۴۰۰ است.