میزدگرد بررسی وضعیت ایمنی در ساختمانهای کشور با عنوان «برزخ ایمنی در ساختمانها» در جریان دومین روز از نمایشگاه رسانههای ایران در غرفه بانگ خبر برگزار شد.
به گزارش بانگ خبر، صبح امروز و در جریان دومین روز از نمایشگاه رسانههای ایران، غرفه بانگ خبر در این نمایشگاه میزبان کارشناسان و متخصصان حوزه ایمنی بود تا به بررسی وضعیت ایمنی در ساختمانها، راهکارهای ارتقاء ایمنی، تحلیل وضعیت ایمنی سازهها و وظیفه دستگاهها در این خصوص بپردازند.
محمود قدیری، معاون پیشین سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، حامد کیخا، متخصص مقاوم سازی و بازسازی سازهها در برابر سوانح و ایمان شیخ انصاری، معمار و مدرس دانشگاه مهمانان این میزگرد حضور داشتند.
قدیری، معاون پیشین سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در این میزگرد بر ضرورت بازنگری در قوانین و مقررات حوزه ایمنی تاکید کرد و در عین حال گفت که باید ضمانتی برای اجرای قوانین وجود داشته باشد تا پس از تصویب شاهد دور زدن قانون یا عدم اجرای آن به بهانههای مختلف نباشیم.
وی همچنین بر ضرورت ارتقاء و نظارت بر ایمنی لوازم و اشیاء داخلی نیز تاکید کرد و گفت: گاهی یک حریق رخ میدهد، ساختمان ایمنی کاملی هم دارد، اما وجود یک مبل که در ساخت آن از مواد سمی استفاده شده، شرایطی را ایجاد میکند که فرد گرفتار در خانه بر اثر استنشاق گاز سمی جان خود را از دست میدهد. پس موضوع ایمنی موضوعی فرابخشی است که باید با استفاده از تدوین پیوستهای ایمنی، یکپارچه سازی قوانین و … به آن پرداخته شود.
ایمان شیخ انصاری، معمار و مدرس دانشگاه نیز در این میزگرد تاکید کرد که باید به نقش دستگاههایی نظیر شهرداری نیز در ایمنی ساختمانها توجه کرد. در مواردی شهرداری در کمیسیونهای خاص مجوز اضافه طبقه و … را صادر میکند. اما وقتی حادثه رخ میدهد، دیگر پاسخگوی این نیست که چقدر مجوزی که برخلاف مقررات صادر کرده در وقوع این حادثه نقش داشته است. در همین حادثه بیمارستان گاندی، اصلا سوال جدی که به آن پاسخ داده نشد، این است که چرا باید در خیابانی با عرض خیابان گاندی و در محدودهای که به فاصله چند ده متر از آن بیمارستانهایی مانند بیمارستان دی، هاشمینژاد و … واقع است، چنین بیمارستان مرتفعی آن هم با نمای کامپوزیت ساخته شود.
شیخ انصاری ادامه داد: ما قطعا نیازمند قوانین جامع و الزامآور در این خصوص هستیم، اما فراتر از قوانین باید همین قوانین فعلی را هم بتوانیم به درستی اجرا کنیم. اجرای قوانین نباید مقطعی و سلیقهای باشد. همه باید مسئولیت خود و نقشی که دارند را برعهده بگیرند، وزارت کار، وزارت مسکن، شهرداری، نظام مهندسی و … هرکدام دارای مسئولیت هستند.
حامد کیخا، متخصص مقاوم سازی و بازسازی سازهها در برابر سوانح نیز با تاکید بر اینکه قوانین ایمنی در کشور ما الزام آور نیست، گفت: هربار یک قانون جدید در کشور تصویب شده که درپی وقوع یک حادثه بوده است. پس از زلزله منجیل، زلزله بم و … هربار تغییراتی در وضعیت ایمنی ساختمانها و استانداردهای آن شاهد بودیم. اما موضوع این است که برای ساختمانهای قدیمیتر کاری انجام نشده و نمیشود که بگوییم تمام ساختمانهایی که قبل از ساخت مثلا سال ۸۴ ساخته شده باید تخریب شود. خب اینها باید مقاوم سازی شوند که این فرآیند زمانبر است.
وی گفت: لازم است که تمام ساختمانها در کشور شناسنامه ایمنی داشته باشد. این شناسنامه باید وضعیت ایمنی را در تمام ابعاد از جنس سازه گرفته تا اجرا و مصالح و … در بربگیرد.
مشروح این میزگرد در روزهای آتی در گروه حوادث بانگ خبر منتشر میشود.
انتهای پیام