بانگ خبر، دکتر جعفر جندقی در نشست خبری «فجر سلامت» که ظهر امروز، شنبه ۱۴ بهمن در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: هوشمند سازی نظارتها در دستور کار قرار دارد. همچنین اندازهگیری برخط و هوشمند عوامل زیانبار بیولوژیک و شیمیایی محیط از دیگر برنامههایی است که در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه مولفههای زیانآور متعددی را بررسی میکنیم، افزود: به طور مثال، عوارض زیانآور بنزین از طریق سامانه هوشمندی که تعریف کردهایم، اندازهگیری میشود. این سامانه هوشمند به زودی در جایگاههای سوخت نصب میشود.
جندقی با اشاره به اهمیت توجه به پسماندهای بیمارستانی خاطرنشان کرد: برنامههای متعددی در هوشمندسازی در کانون توجه قرار دارد و در نظر داریم که با بهره گرفتن از روشهای مختلف که در سایت مرکز هوشمندسازی طراحی کردهایم نسبت به کاهش میزان پسماندهای بیمارستانی اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه موضوع کاهش پسماندهای بیمارستانی به وسیله هوشمندسازی در برخی از استانها اجرا میشود، ادامه داد: این طرح به صورت پایلوت در استانهای خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی اجرا میشود.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وزارت بهداشت در حال طراحی یک اپلیکیشن است، ادامه داد: به وسیله این اپلیکیشن در نظر داریم روشهای نظارتی را به مردم آموزش دهیم. همچنین با این اپلیکیشن میتوان موادغذایی تقلبی را شناسایی کرد.
جندقی با اشاره به استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی مواد غذایی تقلبی گفت: با هوش مصنوعی میتوان تقلبهای زعفران، گلاب و عسل را تشخیص داد. شرکتهای دانش بنیان که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت میکنند به زودی این ابزار را تولید میکنند.
او با اشاره به هزینه شناسایی مواد تقلبی افزود: ما با ابزارهای نوین و هوشمند میتوانیم مواد غذایی تقلبی را شناسایی کنیم.
وی با بیان اینکه فناوریهای نوین در پیشگیری از بیماریهای حشرات و جوندگان کاربرد دارند، افزود: در نظر داریم فاز اول شناسایی بیماریهای ناشی از حشرات و جوندگان را طی هفته جاری در یکی از استانهای کشور با ایجاد آزمایشگاه اولیه اجرا کنیم.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره دفاتر سلامت گفت: گسترش دفاتر خدمات سلامت از طریق روشهای نوین که با پر کردن اظهارنامه انجام میشود در دستور وزارت بهداشت قرار دارد.
جندقی گفت: در نیمه نخست سال جاری بیش از ۲ میلیون و ۳۹۰ مرکز تهیه و توضیح مواد غذایی مورد نظارت قرار گرفتند.