بانگ خبر، دبیر گروه جامعه شناسی کشورهای اسلامی، سخنرانی خود را در سمینار جایگاه فلسطین در جغرافیای معرفتی جهان اسلام با موضوع ” اسطوره و پراکسیس در سرزمین فلسطین ” شروع کرد و گفت: سرزمین فلسطین یکی از قدیمی ترین سکونت گاه ها و از اولین تمدن های بشری بوده که به طور تاریخی گروه های مختلف قومی و فرهنگی در آن زندگی کرده اند.سکونت
حسین حجت پناه افزود: این گروه های قومی بنیان های فرهنگی متفاوت دارند که در چونی و چگونگی عملکرد آنها و تعاطی عملکردهای متنوع (پراکسیس) نقش تعین کننده ای دارد. برای شناخت بنیان های فرهنگی باید به اسطوره هر فرهنگ مراجعه کرد.
دبیر گروه جامعه شناسی کشورهای اسلامی با بیان اینکه اسطوره امری مربوط به گذشته های دور نیست، بلکه در لحظه لحظه زندگی اکنون حضور دارد و آینده ما را نیز شکل می دهد، افزود: اسطوره بیان گر خواسته های جاودان و ماندگار یک فرهنگ است. اسطوره بنیانی ترین ارزش های فرهنگ را بیان می کند و در عمیق ترین لایه ها بنیان پراکسیس است و به هیچ وجه رهایی از اسطوره امکان پذیر نیست.
حجت پناه در ادامه گفت: یکی از مهم ترین ویژگی های هر عملیاتی ((عقلانیت)) است. جامعه شناسان بزرگی مانند: وبر و پارتو عقلانیت را تناسب ابزار و اهداف معرفی می کنن بنابراین. از عقلانیت انتظار می رود شرایط زمینه ای مانند: فرصت ها و تهدیدها و نقطه قوت و ضعف را بسنجد و سپس بر اساس شرایط زمینه ای و پیش بینی واقعی عمل شود.
وی با این توضیح درباره عقلانیت گفت: بیش از صد سال از آغاز موج جدید مهاجرت یهودیان به فلسطین می گذرد. در این مدت گروه هایی که از حقوق ملت فلسطین دفاع کردند غالبا تحت تاثیر اسطوره ((عرب گرایی)) بوده اند. تاثیر این اسطوره بر پراکسیس این گروه ها باعث شده است که نحوه عملکرد چندان عقلانی نباشد.