به گزارش بانگ خبر، حسین فرشیدی صبح امروز شنبه ۴ شهریورماه جاری در نشست خبری روایت سلامت در دولت مردمی به مناسبت هفته دولت، در مورد کنترل کووید۱۹ بیان کرد: در سال گذشته و امسال، روند کاهش و کنترل این ویروس را داشتیم و در آن ایام از همه سیستمهای بهداشتی و درمانی به نحواحسن استفاده شد.
وی با بیان اینکه در هفته دولت ۵۷۲ مرکز بهداشتی به بهرهبرداری برداری میرسد، اظهار کرد: مقوله ارتقای سواد سلامت برای دولت و وزارت بهداشت از اهمیت بالایی برخوردار است که تعداد افتتاح مراکز بهداشتی تا پایان امسال به ۴ هزار پروژه میرسد.
معاون بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار بانگ خبر، مبنی براینکه وزارت بهداشت در خصوص بیمه زوجین نابارور در راستای تحقق اهداف حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، چه گامی برداشته است؟ بیان کرد: در حال حاضر از ۱۰۳ مرکز ناباروری سطح سه نیمه دولتی برخورداریم که در حال اقدام به تشکیل مراکز سطح دو هستیم.
فرشیدی اضافه کرد: ۹۰ درصد خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند و بزودی خدمات پیشگیری و درمان وارد شبکه باروری میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: بحث سلامت خانواده برای ما در اولویت است و ۹۱ شهر اکنون تحت پوشش برنامه پزشکی خانواده قرار دارد و در استانهای کرمان، کرمانشاه و کردستان ، بوشهر و خراسان جنوبی بیماران از طریق برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در صورت نیاز خدمات بستری رایگان دریافت می کنند.
فرشیدی با اشاره به اینکه امسال آینده وارد فاز اجرایی کنترل بیماریهای غیرواگیر می شویم ، گفت: دوران همه گیری کرونا ارائه خدمات بهداشتی و درمانی را تحت الشعاع قرار داد، انتظار داریم با توجه به فروکش کردن این بیماری به بحث ناباوری دوران پساکرونا بپردازیم و بیماریهای غیرواگیر که روبه افزایش بوده با انجام غربالگری کنترل شود.
وی گفت: فشار خون بالا، سرطان و بیماریهای قلبی و عروقي رو به افزایش بود که در جهت کنترل آن از طریق پایگاههای سلامت و دسترسی الکترونیگی، از سال آینده بحث غربالگری بیماریهای غیرواگیر را انجام می دهیم .
فرشیدی یادآورشد: به عنوان مثال میزان روزانه قند مصرفی مردم ایران نسبت به میانگین جهانی بالاست، چربی و پرفشاری خون از عوامل خطر زای ابتلا له بیماریهای غیرواگیر است و با توجه به اینکه تغذیه مناسب و فعالیت بدنی مناسب کمتر مورد توجه قرار می گيرد بابد آگاهی و سطح دانش مردم در کنترل این بیماریهای افرایش یابد.
وی افزود: ۱۷ هزار خانه بهداشت داریم که در بحث سلامت روان نیز فعال هستند، انتظار می رود مراکز کاهش آسیب افزایش یابد.
ادامه خبر معاون بهداشت
فرشیدی در مورد شیوع مالاریا گفت: شیوع این بیماری امسال رو به افزایش بوده و جزو بیماریهایی بوده که در تردد رفت و آمدها ار مرزها منتقل می شود، در عین حال در مرحله حدف این بیماری قرار داریم و عمده موارد ابتلا در تردد مرزها ایجاد شده است.
ابتلا چهار هزار نفر به مالاریا
وی در ادامه به بیماری مالاریا اشاره کرد و افزود: چهار هزار مورد ابتلا به مالاریا در کشور شناسایی شده است. اما مورد فوتی نداشتیم و امیدواریم که این بیماری در کشور بزودی حذف شود.
فرشیدی در ادامه با بیان اینکه آمار در مورد سقط های جنین در کشور نداریم، اظهارکرد: در حال حاضر کارهای خوبی از جمله مشاوره های فرزند آوری و غیره در حال انجام است که این موارد اتفاق نیافتد.
بارداری ۳۵ سال خطرناک نیست
همچنین در ادامه این جلسه صابر جباری دبیر قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: بارداری بالای ۳۵ سال خطرناک نیست و برخی موارد مادران نیازمند مراقبت بیشتری هستند، شیب نزولی باروری امسال در کشور متوقف شد، میزان فرزنداوری خانواده اای ایرانی فررند دو به ۳ ، ۲.۵ درصد و سه له چهار فرزند ۱۵ برابر افزایش یافت.
وی اظهار داشت: فرزند آورری ۳۵ سال به بالا روند افزایشی دارد تابستان در سیاه چاله جمعیتی به تاخیر بیافتد. و رسانه ها در این زمینه اطلاع رسانی خوبی در موردبررند اوزی داشته اند.
جباری تصریح کرد: در حوزه فرهنگ سازی در این زمینه نیز تفاهم نامه های متعددی با نهادها انجام شده و افرادی که سقط عمدی می کنند به دلایل مختلف، ۶۰ درصد آنها با مشاوره های لازم از سقط منصرف شدند.
تنظیم: نازنین جوادیه